Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prie Džibučio krantų nuskendo aštuoni migrantai, dar 12 ieškoma

Prie Džibučio krantų aštuoni migrantai nuskendo ir dar 12 dingo, kai nelegalūs žmonių gabentojai išstūmė juos iš laivo, sekmadienį pranešė Tarptautinė migracijos organizacija (TMO).
Džibutis
Džibutis / Shutterstock nuotr.

Manoma, kad visi migrantai buvo etiopai. Šie žmonės buvo priversti plaukti atgal į Afrikos kyšulį, nes dėl COVID-19 pandemijos uždarius sienas, jiems nepavyko pasiekti Saudo Arabijos per Jemeno teritoriją.

„Mažiausiai aštuoni migrantai žuvo, o dar 12 dingo jūroje, kai nelegalūs gabentojai išstūmė juos iš valties Džibučio krantų“, – sakė TMO atstovė Yvonne Ndege.

„Pasak išgyvenusių tragedijos liudininkų, trys nelegalūs žmonių gabentojai jėga privertė jaunus vyrus ir moteris palikti laivą“, – kalbėjo Y.Ndege.

Pasak TMO atstovės, laivas su 34 žmonėmis plaukė į Oboko uostamiestį – svarbų tranzito punktą Džibutyje, per kurį tūkstančiai afrikiečių migrantų iš viso regiono mėgina pasiekti Persijos įlanką.

Per pastarąsias tris savaites į Džibutį iš Jemeno atvyko mažiausiai 2 tūkst. migrantų; dauguma jų mėgino sugrįžti namo į Etiopiją, Somalį ir kitas Rytų Afrikos bei Afrikos kyšulio valstybes, nurodė TMO.

Ši Jungtinių Tautų agentūra teikia migrantams skubią medicininę ir psichologinę pagalbą, taip pat aprūpina juos maistu, vandeniu ir palapinėmis.

2019 metų sausį mažiausiai 58 migrantai, daugiausia etiopai, žuvo nuskendus dviem laivams, plukdžiusiems juos iš Džibučio į Jemeną.

Abi valstybes skiriantis Bab al Mandebo sąsiauris yra neįprastas tuo, kad migrantai juo keliauja abiem kryptimis: vieni laivai plukdo nuo karo į Afriką bėgančius jemeniečius, o priešinga kryptimi keliauja į Arabijos pusiasalį geresnio gyvenimo ieškantys afrikiečiai migrantai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius