-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 17 /16:27

Prie Graikijos krantų apvirtus migrantų laivui žuvo mažiausiai 16 žmonių

Mažiausiai 16 migrantų, tarp jų šeši vaikai, žuvo Egėjo jūroje prie Graikijos krantų praeitą naktį apvirtus maždaug 20 žmonių gabenusiam laiveliui, šeštadienį pranešė graikų policija.
Migrantai pasiekę Graikijos salas
Migrantai pasiekę Graikijos salas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Graikija Migrantai

Tai buvo daugiausiai gyvybių nusinešusi nelaimė šioje vietovėje per pastaruosius dvejus metus, po to, kai Europos Sąjunga ir Turkija pasirašė prieštaringai vertinamą susitarimą dėl migrantų srauto apribojimo.

Laiveliu migrantai plaukė iš Turkijos į Graikiją. Pirmiausiai buvo rasti vyro, moters ir keturių vaikų lavonai, bangų išmesti į krantą Agatonisio saloje, o per tolesnes paieškas policija rado dar aštuonis kūnus.

Išsigelbėti pavyko dviem moterims ir vienam vyrui, kurie ir pranešė apie nelaimę pareigūnams. Uosto policija sakė, kad du ar trys žmonės dar gali būti nerasti.

Gelbėjimo operacijoje dalyvauja patrulių valtis, kariuomenės sraigtasparnis ir trys žvejų laivai. Pareigūnai dar laukia pastiprinimo iš Europos sienų apsaugos agentūros „Frontex“.

Dar du migrantai žuvo šeštadienį netoli sausumos sienos su Turkija, kai bandydamas išvengti policijos patikrinimo apvirto sunkvežimis, kuriuo jie važiavo, informavo pareigūnai.

Prieš beveik dvejus metus ES ir Turkija sudarė sutartį, kuria siekiama apriboti į Europą plūstančių migrantų ir pabėgėlių srautą.

Pagal prieštaringai vertinamą susitarimą Turkija sutiko priimti migrantus, neteisėtai atplaukusius į Graikijos salas, mainais į ES paskatas, tarp jų – skirti Ankarai milijardus eurų pagalbos.

2017-aisiais sienas į ES neteisėtai kirto mažiausiai žmonių nuo pat migrantų krizės pradžios prieš ketverius metus, praėjusį mėnesį pranešė „Frontex“.

„Bendras metinis skaičius 204 700 yra reikšmingai mažesnis palyginti su pastarųjų metų (skaičiais), bet dar nėra sugrįžta į situaciją prieš 2014 metus“, – pranešė Varšuvoje įsikūrusi agentūra, kuri naują ataskaitą parengė remdamasi ES narių pateiktais skaičiais.

Minėtas skaičius yra 60 proc. mažesnis palyginti su 511 000 neteisėto sienos kirtimo atvejų 2016 metais ir daug mažesnis už 1,8 mln. tokių atvejų 2015 metais, nurodoma ataskaitoje.

Migrantų srautai ypač sumažėjo migracijos keliais, jungiančiais Turkiją su Graikija ir Libiją su Italija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius