Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 10 /08:12

Prie Hondūro krantų įvykęs smarkus žemės drebėjimas didelės žalos nepadarė, cunamių pavojus atšauktas

Galingas 7,6 balo žemės drebėjimas antradienio vakarą supurtė Karibų jūros dugną ties Hondūro krantais, todėl aplinkinėse šalyse buvo paskelbtas cunamių pavojus, bet šis maždaug po valandos buvo atšauktas.
Žemės drebėjimas prie Hondūro krantų
Žemės drebėjimas prie Hondūro krantų

Po 7,6 balo žemės drebėjimo, įvykusio 20 val. 51 min. vietos (trečiadienį 4 val. 51 min. Lietuvos) laiku, pranešimų apie didelę žalą arba nukentėjusius žmones nebuvo. Hondūro pareigūnai sakė, kad požeminiai smūgiai buvo juntami didžiojoje šalies dalyje.

Kolono ir Atlantidos departamentuose ties šalies šiaurine pakrante ir rytiniame Olančo departamente buvo pranešimų apie pastatuose atsiradusius įtrūkimus.

Cunamių perspėjimo centrai buvo paskelbę rekomendacinių pranešimų ir perspėjimų Puerto Rike, Kaimanų Salose, Kuboje, Jamaikoje ir kitose Karibų salose, taip pat Meksikos ir Centrinės Amerikos pakrantėse. Prognozuota, kad gali susidaryti 0,3–1 metro aukščio bangų, bet jų nebuvo sulaukta.

Drebėjimo epicentras buvo maždaug už 44 km į rytus nuo Didžiosios Gulbės salos, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS). Smūgių židinys buvo seklus, tik apie 10 km gylyje.

Arčiausiai epicentro esanti Hondūro šiaurinė pakrantė retai apgyventa, didelę jos dalį užima saugomos teritorijos. Šaliai priklausančios Gulbių salos yra negyvenamos, jose yra tik nedidelis karinių jūrų pajėgų postas.

Antradienį įvykęs žemės drebėjimas yra vienas didžiausių, kada nors užfiksuotų Karibų regione. 2010 metais Haitį smarkiai nuniokojusio drebėjimo stiprumas buvo 7 balai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius