Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prie įmonių, po JAV draudimo įšaldančių santykius su „Huawei“, prisijungė ir „Panasonic“

Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Huawei“ sulaukė naujo smūgio – Vašingtonui saugumo sumetimais iš esmės uždraudus JAV įmonėms tiekti „Huawei“ įrangos dalis, apie laikiną verslo santykių su Kinijos bendrove nutraukimą ketvirtadienį paskelbė ir Japonijos „Panasonic“.
„Panasonic“
„Panasonic“ / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

„Sustabdėme visus verslo sandorius su „Huawei“ ir 68 jos grupės įmonėmis ... kurioms taikomas JAV vyriausybės draudimas“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė „Panasonic“ atstovas spaudai Joe Flynnas.

„Vakar buvo paskelbtas vidaus nurodymas visapusiškai įgyvendinti tą taisyklę“, – pridūrė jis.

J.Flynnas pareiškė, jog „Panasonic“ verslo santykiai su „Huawei“ yra susiję su, be kita ko, „elektronikos dalių“ tiekimu, tačiau atsisakė pateikti išsamesnės informacijos.

Apie šį „Panasonic“ sprendimą buvo paskelbta po to, kai Japonijos ir Didžiosios Britanijos mobiliojo ryšio operatoriai pareiškė, jog atidės „Huawei“ išmaniųjų telefonų išleidimą į prekybą.

Didžiosios Britanijos grupei BT priklausanti telekomunikacijų milžinė EE taip pat pareiškė, jog laipsniškai atsisakys „Huawei“ įrangos naudojimo svarbiausiuose – „pagrindiniuose“ – savo tinklo infrastruktūros elementuose.

Šių priemonių buvo imtasi po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas, remdamasis saugumo sumetimais, iš esmės uždraudė JAV bendrovėms „Huawei“ ir jos grupės bendrovėms tiekti svarbias įrangos sudedamąsias dalis.

Tačiau JAV pareigūnai šią savaitę nusprendė 90 dienų atidėti šį draudimą, kad, jų teigimu, būtų išvengta didžiulių sutrikimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius