Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Italijos krantų išgelbėtiems 28 migrantams testais nustatytas koronavirusas

Sicilijos gubernatorius trečiadienį pranešė, kad 28 jūroje išgelbėtiems migrantams testais buvo nustatytas naujasis koronavirusas, taip patvirtindamas naują komplikaciją, Italijai stengiantis suvaldyti per Viduržemio jūrą iš Afrikos nelegaliai plukdomų migrantų srautus.
Libanas
Koronavirusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Minimi migrantai po išgelbėjimo buvo karantinuoti viename laive prie Porto Empedoklės.

Sicilijos gubernatorius Nello Musumeci socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, jog testai patvirtino, kad jis buvo teisus, reikalaudamas migrantams specialių karantino priemonių jūroje, siekiant neleisti Italijoje atsirasti naujiems viruso židiniams. Šalis vienu metu buvo COVID-19 pandemijos epicentras Europoje.

Teigiami migrantų testų rezultatai gauti Italijos parlamento komisijai kaip tik lankantis Porto Empedoklėje ir tikrinant padėtį dėl migrantų ir sveikatos apsaugos.

Vasara tradiciškai būna intensyviausias Libijoje veikiančių žmonių kontrabandininkų sezonas ir pareigūnai prognozavo, kad Italijoje sušvelninus dėl pandemijos įvestus suvaržymus, o Viduržemio jūroje vėl pradėjus dirbti humanitariniams gelbėjimo laivams padaugės migrantų bandymų pasiekti Europą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius