Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Japonijos artėja galingas taifūnas „Chaba“

Japonijos valdžia trečiadienį paskelbė įspėjimų apie audrą ir smarkias liūtis, nes prie šalies artėja galingas taifūnas „Chaba“, anksčiau smogęs vienai Pietų Korėjos kurortinei salai, kur užtvindė gatves ir privertė atšaukti dalį skrydžių.
Prie Japonijos artėja galingas taifūnas „Chaba“
Prie Japonijos artėja galingas taifūnas „Chaba“ / „Twitter“ nuotr.
Temos: 2 Taifūnas Japonija

Smarki audra slinko į šiaurės rytus nuo Cušimos salelių šalia Japonijai pietinės Kiūšiū salos. Taifūno metu vėjo gūsiai siekė iki 180 km per val., nurodė Japonijos meteorologijos agentūra.

Agentūra išleido įspėjimus apie didelei vakarų Japonijos teritorijai gresiančius vėjo gūsius, liūtis, aukštas vandenyno bangas ir potvynius.

Prognozuojama, kad audra smogs Japonijos pagrindinei Honšiū salai trečiadienį vakare, o kitą dieną ji turėtų pasitraukti į Ramųjį vandenyną, nurodė agentūra.

Taifūnas nuniokojo Pietų Korėjos kurortinę Čedžu salą ankstų trečiadienį. Jis atnešė liūtis, kurios užtvindė gatves, privertė atšaukti skrydžių, o tūkstančiai namų liko be elektros.

Pietų Korėjos orų agentūra perspėjo apie taifūno pavojų Čedžu ir pagrindinėje salos teritorijoje esančiame Pusano uostamiestyje – antrame pagal dydį šalies mieste.

Iš Čedžu ir į šią salą, kuri yra populiari kinų turistų lankoma vieta, buvo atšaukta dešimtys skrydžių. Saloje taifūnas atnešė vėjo gūsius, kurių greitis siekė 200 km per valandą

Daugiau kaip 25 tūkst. namų saloje liko be elektros, nurodė naujienų agentūra „Yonhap“. Pusano mieste uždaryta 900 mokyklų.

Naujienų kanalas YTN parodė reportažą apie tai, kaip pietiniame Josu uoste didžiulė banga nubloškė nuo prieplaukos į jūrą šešis kelto įgulos narius. Vėliau šie žmonės buvo išgelbėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius