-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Japonijos krantų karantinuotame laive nustatyti dar 44 užsikrėtimo koronavirusu atvejai

Dar 44 žmonėms prie Japonijos krantų esančiame karantinuotame kruiziniame laive testais patvirtintas užsikrėtimas naujuoju koronavirusu COVID-19, ketvirtadienį paskelbė šalies sveikatos apsaugos ministras.
Kruizinis laivas „Diamond Princess“
Kruizinis laivas „Diamond Princess“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Katsunobu Kato, 44 nauji užsikrėtimo atvejai nustatyti atlikus dar 221 naują testą. Po jų nustatytų užsikrėtimo atvejų skaičius laive „Diamond Princess“ padidėjo iki 218, be to, dar užsikrėtė vienas karantino pareigūnas.

Dabar pareigūnai nori išvežti iš laivo pagyvenusius žmones, jei jų testų rezultatai neigiami, ir pasiūlyti jiems vyriausybės skirtą apgyvendinimą, sakė ministras.

„Norime pradėti šią operaciją rytoj ar vėliau“, – žurnalistams sakė K.Kato.

Nauji ligos atvejai diagnozuoti 43 keleiviams ir vienam įgulos nariui.

„Diamond Princess“ prie Japonijos krantų stovi nuo vasario 3-iosios, kai paaiškėjo, kad vienam buvusiam šio laivo keleiviui, praėjusį mėnesį išlipusiam Honkonge, nustatytas naujasis koronavirusas, dabar gavęs oficialų pavadinimą COVID-19.

Netrukus po to laive buvo paskelbtas karantinas, pareigūnai paprašė keleivių ir įgulos narių likti jame iki vasario 19 dienos.

Tie, kuriems buvo nustatytas virusas, perkeliami iš laivo į medicinos įstaigas, tačiau buvo keliama klausimų, ar karantinas laive veikia, nes kone kasdien nustatoma dešimtys naujų užsikrėtimo atvejų.

Laive likusių keleivių buvo paprašyta neiti iš savo kajučių. Žmonės tik trumpam išleidžiami į atvirus denius, bet tuo metu turi dėvėti apsaugines kaukes.

Keleivių taip pat paprašyta būnant lauke laikytis atokiau vieniems nuo kitų, be to, jiems išdalyti termometrai, kad jie galėtų reguliariai matuoti savo temperatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius