-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Japonijos krantų netoli Fukušimos įvyko du žemės drebėjimai

Prie Japonijos rytinių krantų, netoli Fukušimos, anksti pirmadienį įvyko du vidutinio stiprumo žemės drebėjimai, pranešė JAV geologijos tarnyba (USGS), bet pareigūnai nurodė, kad kol kas nėra jokio pavojaus apgadintai atominei elektrinei.
Fukušimos atominė elektrinė
Fukušimos atominė elektrinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmojo, 5,7 balo stiprumo drebėjimo epicentras buvo maždaug 90 km nuo Honšiu – Japonijos didžiausios ir tankiausiai apgyvendintos salos – pakrantės, o hipocentras – 22 km gylyje. Jis įvyko kelios minutės po 3 val. vietos (sekmadienį 21 val. Lietuvos) laiku.

Antras, 5,6 balo stiprumo drebėjimas įvyko po dviejų valandų; jo epicentras buvo kiek arčiau pakrantės, o hipocentras – 39 km gylyje. Tarp miestų, kurie buvo arčiausiai epicentro, yra Ivakis, Kitaibarakis, Namijė ir Hitačis.

Tą pačią pakrantę žemės drebėjimas ir cunamis nuniokojo 2011 metais – tada žuvo daugiau kaip 18 tūkst. žmonių ir išsilydė užlietos Fukušimos elektrinės atominio reaktoriaus šerdis. Tai buvo didžiausia atominė nelaimė pasaulyje per ištisą kartos gyvenimo laiką.

„Tokyo Electric Power Company“ („Tepco“), kuri eksploatuoja Fukušimos elektrinę, elektroniniame laiške nurodė, kad po pirmadienio drebėjimų elektrinėje neaptiko jokių anomalijų. Dvi kitos tame regione esančios elektrinės taip pat pranešė, kad jokių problemų nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius