-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 26 /2021 08 27

J.Bidenas apie išpuolį Kabule – evakuaciją tęs, bet teroristams pasiuntė žinią: mes jus surasime

Ketvirtadienį prie Kabulo oro uosto nugriaudėjo du mirtininkų sukelti sprogimai, per kuriuos žuvo mažiausiai 90 žmonių, tarp jų – ir JAV kariai. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“. Vėlai vakare pranešta apie nugriaudėjusį dar vieną sprogimą, kuris, nurodė Talibano atstovai, nebuvo teroristinė ataka.

Penktadienio rytą aukų skaičius išaugo iki 90, sužeista – 150, praneša BBC.

Per išpuolius žuvo 13 JAV karių, apie 18 buvo sužeisti.

Kaip skelbia BBC, anot Talibano atstovo, 28 iš per atakas žuvusių afganų buvo Talibano nariai.

Ketvirtadienį vakare „Reuters“ paskelbė, kad atsakomybę už mirtininkų išpuolius prisiėmė Islamo valstybė. Apie tai paskelbta su teroristine grupuote susijusios naujienų agentūros „Amaq News Agency“ „Telegram“ kanale.

Joe Bidenas prisiekė keršyti užpuolikams, sakydamas, kad juos „sumedžios“.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Didžioji Britanija evakuaciją iš Kabulo oro uosto užbaigs po „kelių valandų“

09:40

Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Benas Wallace'as pranešė, kad britai užbaigs evakuaciją iš Kabulo oro uosto „per artimiausias kelias valandas“. 

Jis apgailestavo, kad per tą laiką nepavyks evakuoti visų norinčių išvykti iš Afganistano ir ragino žmones nevykti į Kabulo oro uostą. 

Pasak B.Wallace'o, evakuacijos užbaigimas nesusijęs su įvykdytu teroristiniu išpuoliu, esą ji baigiama „pagal planą“. 

Baltieji rūmai: iš Afganistano nuo rugpjūčio 14-osios evakuota per 100 tūkst. žmonių

07:34

Iš Afganistano evakuota jau daugiau kaip 100 tūkst. žmonių nuo rugpjūčio 14 dienos – Talibano sugrįžimo į valdžią šioje šalyje išvakarių, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai.

„Nuo rugpjūčio 14 dienos JAV evakavo ir padėjo evakuotis maždaug 100 100 žmonių“, – nurodoma Baltųjų rūmų pareiškime.

Tokia žinia nuskambėjo praėjus kelioms valandoms po džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) atakos prieš minią pabėgti iš šalies besitikėjusių žmonių, susirinkusių prie Kabulo oro uosto. Per išpuolį žuvo dešimtys žmonių, įskaitant 13 JAV karių.

„Scanpix“/AP nuotr./JAV kariai Kabulo oro uoste
„Scanpix“/AP nuotr./JAV kariai Kabulo oro uoste

Pareiškimas paskelbtas artėjant rugpjūčio 31-osios galutiniam terminui, iki kurio Jungtinės Valstijos turi išvesti savo karius, taip pat užbaigti kartu su savo sąjungininkėmis Vakarų valstybėmis vykdomą didžiulę evakuacinių skrydžių operaciją.

Ketvirtadienį per 12 val. laikotarpį „iš Kabulo buvo evakuota iš viso apie 7 500 žmonių“, pažymėjo Baltieji rūmai.

Jų pareiškime priduriama, kad žmonės buvo išskraidinti 14 JAV karinių orlaivių, gabenusių apie 5,1 tūkst. evakuojamųjų, taip pat 39 reisais, organizuotai kitų koalicijos šalių, išskraidinusių dar maždaug 2,4 tūkst. asmenų.

Ketvirtadienį JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, jog evakuacija bus tęsiama ir baigta kaip numatyta, šio mėnesio pabaigoje.

Daugiau nei 100 kitų pasaulio šalių dalyvavo pastangose evakuoti žmones.

Per sprogdinimus Kabule žuvusių amerikiečių padaugėjo iki 13

06:53

JAV Gynybos departamentas ketvirtadienį pranešė, kad amerikiečių karių, žuvusių per mirtininkų sprogdintojų atakas šalia Kabulo oro uosto, padidėjo iki 13 ir kad dar 18 jų buvo sužeisti.

„Tryliktas JAV pajėgų narys mirė nuo žaizdų po atakos prie Abbey vartų“ Hamido Karzai tarptautiniame oro uoste, sakoma kapitono Billo Urbano pranešime.

Tuo metu Jūrų pėstininkų korpuso atstovas majoras Jimas Stengeris nurodė, kad 10 žuvusiųjų ir keli sužeistieji yra jūrų pėstininkai.

„Gedime šių jūrų pėstininkų netekties ir meldžiamės už jų šeimas, – sakoma J.Stengerio pranešime. – Mūsų jūrų pėstininkai tęs savo misiją, išlaikydami mūsų korpuso paveldą – visada būti pasiruošusiems atsakyti į iššūkius vykdant kiekvieną nepaprastą užduotį, kurios reikalauja mūsų šalis.“

Kariškiai kol kas nepateikė jokių detalių, kas nutiko per šį išpuolį, už kurį atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) Afganistane veikianti grupuotė.

Oro uosto prieigas kontroliuoja Talibanas, o vartus saugo jūrų pėstininkų ir kitų amerikiečių dalinių stiprios pajėgos.

Šiems kariams tenka atsakomybė kiekvieną dieną tikrinti tūkstančius žmonių, plūstančių į oro uostą, kad ištrūktų iš šalies, kurioje valdžią vėl užgrobė Talibanas.

Sargybiniai tikrina evakuojamųjų dokumentus ir vertina, ar tie žmonės nekelia grėsmes, ketvirtadienį sakė JAV kariuomenės Centrinio štabo vadas generolas Kennethas McKenzie.

„Turime patikrinti žmones prieš jiems patenkant į oro uostą, – nurodė K.McKenzie. – Neįmanoma to daryti būnant atokiai. Galiausiai tenka labai priartėti prie to asmens.“

Talibanas sako, kad per sprogimus prarado daugiau žmonių nei JAV

06:29

Per sprogimus Kabulo oro uoste žuvo mažiausiai 28 Talibano nariai, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė talibų atstovas.

„Mes praradome daugiau žmonių nei amerikiečiai“, – sakė Talibano atstovas, atsisakęs būti identifikuotas.

Nepaisant to, jis sakė, kad JAV nereikia pratęsti rugpjūčio 31 d. evakuacijos termino. 

Žuvusiųjų skaičius išaugo iki 90

06:25

Sveikatos ministerijos pareigūnas, norėjęs likti anonimu, pranešė BBC, kad žuvusiųjų per atakas Kabulo oro uoste skaičius išaugo iki 90, apie 150 žmonių sužeisti.

Spartinamos evakuacijos

06:22

Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad civilių gyventojų evakuacija iš Kabulo paspartėjo po išpuolių – iš Afganistano reguliariai kyla lėktuvai, pranešė oro uoste esantis Vakarų saugumo pareigūnas.

Apie 5 200 karių ir toliau saugo oro uostą.

Jungtinės Valstijos pripažino, kad gali nepavykti evakuoti visų užregistruotų žmonių iki rugpjūčio 31 d. termino, dėl kurio susitarė su Talibanu.

J.Bidenas kreipėsi į tautą – tęs evakuaciją, bet teroristus įspėjo: mes neatleisime

00:36 Atnaujinta 01:03

Reaguodamas į mirtininkų atakas šalia Kabulo oro uosto JAV prezidentas kreipėsi į tautą. Evakuacija bus tęsiama, tačiau J.Bidenas pasiuntė žinutę už teroristinį išpuolį atsakomybę prisiėmusiai grupuotei „Islamo valstybė“.

„Mes neatleisime ir nepamiršime. Mes jus persekiosime ir priversime sumokėti“, – kalbėjo J.Bidenas. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas

„Teroristai mūsų nesustabdys, – sakė jis. – Mes tęsime evakuaciją.“

J.Bidenas taip pat teigė įsakęs vadams ruoštis atsakomąjam smugiui: „Atsakysime jėga ir tikslumu mūsų pasirinktu laiku, mūsų pasirinktoje vietoje ir mūsų pasirinktu momentu.“

Kalbėdamas apie priklausomybę nuo Talibano, padedančio užtikrinti Kabulo oro uosto apsaugą, jis sakė: „Tai nėra pasitikėjimo klausimas. Tai abipusių asmeninių interesų klausimas“.

Paklaustas, ar yra pasirengęs prisiimti atsakomybę už tai, kaip vyko pasitraukimas iš Afganistano, prezidentas atsakė prisiimantis atsakomybę už tai, kas vyko pastaruoju metu, tačiau pridūrė: „Bet štai kas... Jūs žinote taip pat gerai, kaip ir aš, kad buvęs prezidentas sudarė sandorį su Talibanu“.

Talibanas: naujausias sprogimas Kabule nebuvo ataka

00:21

Naujausias, trečiasis sprogimas driokstelėjo praėjus kelioms valandoms po dvigubos mirtininkų sprogdintojų atakos šalia Kabulo oro uosto, už kurią atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

Tačiau Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas per „Twitter“ pranešė, kad pastarasis sprogimas buvo inicijuotas JAV karių, naikinančių įrangą oro uoste, todėl Kabulo gyventojams nėra ko nerimauti.

Šios informacijos nepriklausomi šaltiniai kol kas negalėjo patvirtinti.

 

J.Bidenas kreipsis į tautą

23:43

JAV generolas K.McKenzie dėl atakų nekaltino Talibano, bet pažymėjo, kad kovotojai turi atitraukti savo apsuptį toliau nuo oro uosto, kurį yra užplūdę afganistaniečiai, trokštantys palikti šalį po islamistų įsigalėjimo.

Generolas sakė, kad Jungtinės Valstijos pasidalijo su Talibanu žvalgybos duomenimis apie grėsmes.

„Manome, kad jie užkirto kelią kai kurioms atakoms, – nurodė kariškis. – Nemanau, kad esama kažko, kas įtikintų mane, jog jie leido tam įvykti.“

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį 17 val. vietos (penktadienio vidurnaktį Lietuvos) laiku kreipsis į tautą dėl pražūtingų išpuolių Kabule, pranešė Baltieji rūmai.

J.Bidenas išsakys „pastabų apie teroro ataką Hamido Karzai tarptautiniame oro uoste ir žuvusius bei sužeistus JAV karius ir aukas tarp afganistaniečių“, – sakoma Baltųjų rūmų žinutėje.

Tuo metu J.Bideno pirmtakas Donaldas Trumpas, griežtai kritikuojantis dabartinio prezidento tvarkymąsi su Afganistano krize, ketvirtadienį pareiškė, kad mirtininkų atakos Kabule yra „tragedija“, ir pridūrė, kad tokiems sprogdinimams „niekada neturėtų būti leista įvykti“.

Kabule – dar vienas galingas sprogimas

23:32

Kabule naktį iš ketvirtadienio į penktadienį nugriaudėjo dar vienas galingas sprogimas, praėjus kelioms valandoms po pražūtingos dvigubos mirtininkų sprogdintojų atakos šalia Afganistano sostinės oro uosto, už kurią prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

 

Paskutinis atnaujinimas 2021-08-26 23:32

Talibanas išpuolius pasmerkė

Talibanas ketvirtadienį pasmerkė gyvybių pareikalavusius sprogimus prie Kabulo oro uosto – teritorijoje, už kurią, talibų teigimu, „atsakingos JAV pajėgos“.

„Islamo emyratas griežtai smerkia į civilius Kabulo oro uoste nukreiptą sprogdinimą, – talibų atstovas paskelbė tviteryje. – Sprogimas įvyko teritorijoje, kur už saugumą atsakingos JAV pajėgos.“

Kaip rašo „The Guardian“, sprogimas – iš pradžių teigta, kad būta viena sprogimo – buvo didelis. Jis nugriaudėjo prie vienų oro uosto vartų. Pranešama, kad tarp žuvusiųjų yra ir vaikų.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas Kabule pranešė matęs, kaip iš vienos vietos netoli oro uosto į dangų kyla dūmų debesis.

„Kai žmonės išgirdo sprogimą, kilo visiška panika. Tada Talibanas ėmė šaudyti į orą, kad išsklaidytų minią prie vartų, – AFP pasakojo vienas liudininkas, pageidavęs likti anonimu. – Mačiau vyrą, bėgantį su sužeistu kūdikiu savo rankose.“

VIDEO: Prie Kabulo oro uosto – išpuolis: žuvo mažiausiai 90 žmonių

Aplink oro uosto teritoriją pastarosiomis dienomis grūdasi tūkstančiai žmonių, kurie nori būti evakuoti iš Afganistano.

Taip pat pranešama, kad netrukus po sprogimo pasigirdo ir šūviai. Pentagonas netrukus patvirtino, kad buvo surengtas ir antrasis sprogdinimas – prie kito įėjimo į oro uostą, kur irgi būriavosi daug žmonių.

Pentagonas: tarp žuvusių ir sužeistų yra JAV karių

Pentagono atstovas Johnas Kirby nurodė, kad sprogimas driokstelėjo prie Kabulo oro uosto Abbey vartų, be to, nugriaudėjo „mažiausiai dar vienas“ sprogimas prie netoli esančio viešbučio „Baron“.

„Taip pat galime patvirtinti, kad įvyko dar mažiausiai vienas sprogimas prie viešbučio „Baron“ arba jame, netoli nuo Abbey vartų“, – nurodė jis.

Viešbutis „Baron“ nuo minėtų vartų yra nutolęs maždaug už 200 metrų. Nuo rugpjūčio 14 dienos juo naudojasi kai kurios evakuacijas vykdančios Vakarų valstybės.

Vėliau Pentagonas patvirtino, kad per ataką žuvo ir buvo sužeisti keli JAV kariai.

„Galime patvirtinti, kad per šiandienos kompleksinę ataką prieš Kabulo oro uostą žuvo tam tikras skaičius JAV pajėgų narių“, – patvirtino J.Kirby.

Pentagonas atsisakė įvardyti, kiek karių žuvo, bet „Fox News“ ir „The Wall Street Journal“ pranešė, kad ataka pareikalavo keturių jūrų pėstininkų gyvybių.

JAV prezidentas Joe Bidenas informuojamas apie aukų pareikalavusį išpuolį prie Kabulo oro uosto, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai, atidėję planuotą susitikimą su šalyje viešinčiu Izraelio ministru pirmininku.

„Šįryt prezidentas susitiko su savo nacionalinio saugumo komanda ir padėtį valdančiais vadais. Jam ir toliau bus šiandien teikiama naujausia informacija apie besikeičiančią situaciją“, – rašoma Baltųjų rūmų pareiškime.

Mirtininkas susisprogdino viduryje minios

Afganistanietis žurnalistas Bilalas Sarwary, taip pat – keli Vakarų šalių žiniasklaidos priemonių korespondentai, jau paskelbė, kad susisprogdino savižudis mirtininkas.

„Kanalizacijos kanalas, kuriame tikrinami dokumentai, buvo pilnas afganistaniečių, įskaitant moteris vaikus. Mirtininkas susisprogdino didelės minios viduryje.

Daug liudininkų ir ten esantis bičiulis man pasakojo, kad dar mažiausiai vienas užpuolikas pradėjo šaudyti“, – rašė B.Sarwary.

Britų transliuotojas „Sky News“, remdamasis įvykio liudininkais, irgi pranešė, kad sprogimą surengė mirtininkas.

„Tai buvo mirtininko puolimas“, – kanalas cituoja savo korespondentą, esantį Kabule.

Atsakomybės už ataką kol kas niekas neprisiėmė, bet Talibanas jau leidžia suprasti, kad išpuolį surengė džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ sparnas, veikiantis Afganistane ir Pakistane.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Prie Kabulo oro uosto surengtas teroristinis išpuolis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Prie Kabulo oro uosto surengtas teroristinis išpuolis

Talibanas: amerikiečiai buvo įspėti

Talibano atstovas Zabiullah Mujahidas išplatino pareiškimą, kuriame teigė, kad amerikiečiai buvo įspėti dėl galimos „Isis-K“ atakos Kabulo oro uoste.

„Talibanas yra įsipareigojęs tarptautinei bendruomenei ir neleis teroristams naudoti Afganistano kaip bazės savo operacijoms. Talibanas įspėjo JAV pajėgas dėl tokių teroristinių grupių kaip ISIS“, – nurodė Z.Mujahidas.

Netrukus po incidento ir šaltiniai JAV tarnybose pranešė, kad, Vašingtono vertinimu, ataką surengė Chorasano regione veikianti „Islamo valstybės“ atšaka.

„The Guardian“ šaltiniai britų kariuomenėje iš pradžių teigė, esą aukų tarp kariškių išvengta, bet negalėjo nieko pasakyti apie civilius.

Buvo nepatvirtintų pranešimų, esą nukentėjo afganistaniečiai, kurie toje vietoje rikiavosi dokumentų, reikalingų evakuacijai, tvarkymui.

AFP fotografas pranešė, kad mažiausiai penkių žuvusiųjų palaikai ir keliolika sužeistųjų buvo nugabenti į Kabulo ligoninę.

„Buvo daug lavonų ir sužeistųjų, mažiausiai penki žuvusieji“, – iš Greitosios pagalbos ligoninės pranešė fotografas.

Piliečius paragino palikti oro uostą

Vakarų šalys, vykdančios evakuacijos operaciją Kabule, anksčiau ketvirtadienį paragino savo piliečius nedelsiant palikti Kabulo oro uosto apylinkes dėl kilusios teroro akto grėsmės.

Ketvirtadienį JAV vyriausybė ir jos sąjungininkės pakėlė pavojaus lygį ir koordinuotai išplatino virtinę įspėjimų, kuriais paragino savo piliečius vengti oro uosto.

Australijos užsienio reikalų departamentas perspėjo, kad yra kilusi „tebesitęsianti ir labai didelė teroristinio išpuolio grėsmė“.

„Jei esate oro uosto rajone, pasitraukite į saugią vietą ir laukite tolesnių rekomendacijų“, – nurodė departamentas.

Londonas savo ruožtu paskelbė panašų perspėjimą, pridurdamas: „Jei galite saugiai išvykti iš Afganistano kitais būdais, turėtumėte nedelsdami tai padaryti.“

Jungtinės Karalystės ginkluotųjų pajėgų ministras Jamesas Heappey ketvirtadienį pareiškė, kad teroristinės atakos grėsmė Kabulo oro uostui yra „labai rimta ir labai reali“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Afganistaniečiai prie Kabulo oro uosto
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Afganistaniečiai prie Kabulo oro uosto

Perspėjimuose dėl teroro pavojaus nebuvo pateikta jokios konkrečios informacijos, tačiau Belgijos ministras pirmininkas Alexanderas De Croo paminėjo sprogdintojų mirtininkų grėsmę.

Bendras žmonių, išskraidintų iš JAV kontroliuojamo oro uosto nuo evakuacijos pradžios rugpjūčio 14 dieną, ketvirtadienį pasiekė 95 700. Šis skaičius apima tiek Afganistano, tiek užsienio valstybių piliečius.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį pasmerkė „bjaurią“ ataką prie Kabulo oro uosto.

„Mes dar nežinome visų detalių, bet teroristai taikėsi į išvykti besitikinčius žmones, laukusius prie oro uosto vartų, – sakė A.Merkel. – Jie norėjo saugumo ir laisvės, todėl tai labai bjaurus išpuolis esant labai įtemptai situacijai.“

Ketvirtadienį jau pasigirdo pranešimų, esą po atakos evakuacija bus skubiai nutraukta.

Vokietija paskutiniuoju savo evakuacijos reisu išgabeno iš Kabulo visus savo Afganistane buvusius karius, pranešė vokiečių gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer.

J.Stoltenbergas: sąjungininkai turėtų tęsti evakuaciją

Tačiau NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad sąjungininkų pajėgos turėtų tęsti evakuaciją iš Kabulo ir išgabenti iš ten kaip įmanoma daugiau pažeidžiamų žmonių, nepaisant „siaubingos teroro atakos“.

Belgija ir Nyderlandai jau nutraukė skrydžius iš oro uosto, o kitos sąjungininkės jų pavyzdžiu paseks artimiausiomis valandomis bei dienomis.

„Mūsų prioritetas lieka kuo greičiau evakuoti kuo daugiau žmonių“, – pareiškė jis po dviejų sprogimų, driokstelėjusių šalia Kabulo oro uosto.

„Scanpix“/AP nuotr./Prie Kabulo oro uosto surengtas teroristinis išpuolis
„Scanpix“/AP nuotr./Prie Kabulo oro uosto surengtas teroristinis išpuolis

Prancūzija tebesiekia iš Afganistano evakuoti dar šimtus žmonių iki artėjančio galutinio termino, ketvirtadienį pareiškė ir prezidentas Emmanuelis Macronas, nors ir perspėjo apie „itin pavojingą“ padėt.

„Padarysime viską, ką tik galime“, kad šie Afganistano piliečiai ir dvigubą pilietybę turintys asmenys, buvę ambasadoje ir šiuo metu esantys už oro uosto perimetro 20-yje autobusų, būtų atgabenti į Prancūziją, per vizitą Airijoje sakė E.Macronas.

Jis taip pat patvirtino, kad Prancūzijos ambasadorius paliks Afganistaną ir dirbs iš Paryžiaus.

„Kalbame apie kelis šimtus žmonių, kuriems vis dar iškilęs pavojus, – kalbėjo prancūzų lyderis. – Negaliu šiandien jums garantuoti, kad mums pavyks įgyvendinti šias operacijas, nes mes nekontroliuojame saugumo situacijos.“

„Akivaizdu, kad įtampa didėja. Tolesnės valandos Kabule ir oro uoste ir toliau bus itin rizikingos“, – sakė jis.

Kita vertus, Belgija ir Nyderlandai jau nutraukė skrydžius iš oro uosto, o kitos sąjungininkės jų pavyzdžiu paseks artimiausiomis valandomis bei dienomis, nors ir nuogąstaujama, kad pavojuje atsidūrę žmonės bus palikti bėdoje.

J.Bidenas antradienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos gerbs galutinį terminą iki rugpjūčio 31 dienos išvesti visus karius iš Afganistano ir užbaigti du dešimtmečius trukusį karą.

Talibano atstovas antradienį pareiškė, kad evakuacijos operacija turi baigtis iki rugpjūčio galo. Šis islamistų judėjimas, surengęs žaibišką kampaniją prieš vyriausybės pajėgas, Kabulą užėmė rugpjūčio 15 dieną.

Pastaraisiais metais grupuotės „Islamo valstybė“ Afganistano ir Pakistano padalinys, dar vadinamas „Isis-K“, buvo atsakingas už dalį kruviniausių išpuolių šiose šalyse.

„Isis-K“ kovotojai žudė civilius mečetėse, šventyklose, aikštėse ir net ligoninėse.

Ši grupuotė ypač taikėsi į musulmonus iš religinių bendruomenių, kurias ji laiko eretiškomis, įskaitant šiitus.

Tačiau nors tiek „Isis-K“, tiek talibai yra griežtosios islamo linijos kovotojai sunitai, šie judėjimai yra varžovai ir priešinasi vieni kitiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius