Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Kanados krantų nukrito sraigtasparnis su 18 žmonių (atnaujinta 17.25)

Aštuoniolika žmonių skraidinęs sraigtasparnis nukrito į Atlanto vandenyną netoli Niufaundlendo salos. Gelbėtojams pavyko aptikti ir iškelti iš vandens tik vieną sraigtasparniu skridusį nelaimėlį.

Kaip praneša naujienų agentūra AP, sraigtasparnis skrido į ofšorinę naftos platformą iš Kanados teritorijos. Gelbėtojų centras Halifakse informavo, kad vandenyne pastebėti du žmonių kūnai ir pripučiamas plaustas, bet paties sraigtasparnio nėra nė ženklo.

Į nelaimės vietą pasiųstas lėktuvas Hercules, keturi gelbėtojų sraigtasparniai Cormorant, pasienio apsaugos laivas ir aprūpinimo laivas. Laivai yra už valandos kelio nuo nelaimės vietos.

Gelbėtojai taip pat informuoja, kad nelaimės vietoje pučia stiprus vėjas ir stipriai banguoja. Bangų aukštis – nuo 2 iki 3 metrų.

Papildyta 16.54 val. AFP praneša, kad dviejų žmonių kūnai ir plaustas netrukus po katastrofos aptikti už 87 km į pietryčius nuo Sent Džonso Niufaundlende. Nelaimė įvyko apie 9.18 val. vietos laiku (14.18 val. Lietuvos laiku). Sraigtasparnis skrido į Hibernijos naftos platformą – vieną didžiausių pasaulyje.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

CNN duomenimis, nelaimės vietoje vandens temperatūra yra žemiau nulio pagal Celsijų. Taip pat buvo paaiškinta, kad vandenynas nėra užšalęs dėl didelio druskos kiekio vandenyje.

Papildyta 17.25 val. CNN eteryje nuskambėjo atsakingo pareigūno paskelbta informacija, kad gelbėtojams pavyko aptikti mažiausiai vieną per sraigtasparnio katastrofą išsigelbėjusį žmogų. Nukentėjusysis jau nugabentas į sausumą ir paguldytas į ligoninę. Apie kitų sraigtasparnio keleivių ir įgulos likimą kol kas nieko nėra žinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius