Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie karščio pratusį Iraką pasiekė šalčio banga, gyvenimas paralyžiuotas

Oro masės iš Sibiro į šiaurines ir centrines Irako sritis atnešė neįprastus šalčius. Sekmadienio naktį oro temperatūra nukrito iki 5 laipsnių šalčio, o rytą net nepakilo iki nulio.
Šaltis
Šaltis / 15min.lt skaitytojos Ramintos B. nuotr.

Šalyje, kurioje būna net ir 50 laipsnių karštis, kasdienis gyvenimas tapo visiškai paralyžiuotas. Bagdado gatvės – tuščios, nevažinėja automobiliai, kažkur dingo prekeiviai, įkyriai siūlantys nusipirkti daržovių ar vaisių.

Šiaurės Irake esantys kaimeliai užversti sniegu, o pagrindiniu Bagdado gyventojų rūpesčiu tapo žibalo, skirto savadarbėms krosnelėms, paieškos. Tokios krosnelės – vienintelis būdas pasišildyti namuose, kuriems elektra tiekiama vos 3-4 valandas per parą.

„Pas mus namai statomi taip, kad apsaugotų nuo karščio: dideli langai, daug balkonų. Be šildymo šiose betoninėse dėžutėse negelbsti net šilti rūbai. Labiausiai nuo šalčio kenčia vaikai“, – žiniasklaidai sakė vienas Bagdado gyventojas.

Mokyklinio amžiaus vaikų tėvai kreipėsi į Irako Švietimo ministeriją prašydami dėl šalčių atidėti planuotus egzaminus. Mokyklos yra nešildomos, su iškultais langais ir sulaužytomis durimis. Tačiau valdžia į prašymą neatsižvelgė.

„Mokykloje šalčiau nei namie, nes išdaužyti langai. Aš dėl šalčio net tušinio rankoje negalėjau išlaikyti“, – žurnalistams sakė 11-etis Sarmadas.

Vietos meteorologai teigia, kad šalčiai Irake truks dar dvi savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius