-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Libano krantų nuskendo laivas su 83 žmonėmis

Ketvirtadienio vakarą Viduržemio jūroje prie Libano krantų per audrą nuskendo iš Urugvajaus į Siriją plaukiantis laivas su 83 įgulos nariais ir keleiviais. Gelbėtojai visą naktį ieškojo išgyvenusių katastrofą.
Libano kariškiai krante laukia išgelbėtųjų jūroje.
Libano kariškiai krante laukia išgelbėtųjų jūroje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Su Panamos vėliava į Tartuso uostą Sirijoje plaukiantis laivas „Danny F II“ 19.30 val. vietos (ir Lietuvos) laiku nuskendo vos už 11 jūrmylių nuo Libano miesto Tripolio. Prieš tai laivo įgula dar spėjo į krantą pasiųsti nelaimės signalą.

Kaip praneša BBC, per naktį sunkiomis sąlygomis vykusią gelbėjimo operaciją pavyko išgelbėti mažiausiai 25 laivu plaukusius žmones. Paieškas labai apsunkino didelis bangavimas, stiprus vėjas ir liūtis. Libano gelbėtojai tvirtina, kad vienas išgelbėtasis yra Filipinų pilietis, o kiti – pakistaniečiai.

„Jie buvo labai išsigandę ir sušalę, kai ištraukėme juos iš vandens“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Libano pareigūnas.

„Jeigu jūra nurims, tikimės rasti daugiau išgyvenusiųjų katastrofą, bet jeigu audra nesiliaus, jie neturės galimybės išgyventi vandenyje ilgiau nei valandą“, – pridūrė jis.

Libano kariškių atstovas pareiškė, kad prieš laivui paskęstant įgula dar turėjo laiko apsivilkti gelbėjimosi liemenes ir pasinaudoti gelbėjimo plaustais.

Montevidėjuje įsikūręs laivo operatorius „Agencia Schandy“ AFP sakė, kad, be įgulos, „Danny F II“ plaukė šeši keleiviai: keturi urugvajiečiai, vienas brazilas ir australas.

Laivas iš Montevidėjaus išplaukė lapkričio 23 dieną ir gabeno 10 224 avis bei 17 932 galvijus, pridūrė kompanija. Manoma, kad visi gyvuliai žuvo.

Į gelbėjimo operaciją taip pat įsitraukė Libane dislokuotos JT taikos palaikymo misijos pajėgos, Libano civilinis jūrų laivynas, vienas Italijos ir du Vokietijos laivai. Jūrą iš oro žvalgė Kipre dislokuoto Didžiosios Britanijos karinių oro pajėgų dalinio sraigtasparniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius