-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prie Naujojo Orleano artinantis audrai, D.Trumpas paskelbė nepaprastąją padėtį

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė nepaprastąją padėtį atogrąžų audrai „Barry“ artinantis prie Naujojo Orleano, kur savaitgalį prognozuojamas itin stiprus vėjas.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas paskelbė nepaprastąją padėtį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį arba anksti šeštadienį audra, priartėjusi prie Luizianos krantų, turi sustiprėti ir virsti uraganu, bet jau dabar ji sukėlė potvynį šiame žemumoje esančiame mieste, nurodo JAV Nacionalinis uraganų stebėjimo centras (NHC).

Luizianos gubernatoriaus Johno Belo Edwardso prašymu D.Trumpas ketvirtadienį paskelbė nacionalinę nelaimę – šis statusas sudarys sąlygas federalinėms agentūroms dalyvauti likviduojant nepaprastosios padėties padarinius.

„Ačiū prezidentui Trumpui, kad greitai atsakė į mano prašymą... Vertiname Baltųjų rūmų ir savo federalinių partnerių paramą tęsdami savo beprecedentę kovą su potvyniu“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė gubernatorius.

Krašto saugumo departamentas (DHS) atskirai paskelbė, kad laikinai sustabdys imigracijos įstatymų priežiūrą rajonuose, kuriuose paskelbta nepaprastoji padėtis.

Kaip nurodė DHS, Imigracijos ir muitinės policija (ICE) nesiims veiksmų prieš migrantų šeimas per evakuaciją dėl audros, nors šį savaitgalį visoje šalyje turi prasidėti didelio masto operacijos nelegaliems imigrantams sulaikyti ir deportuoti.

„Mūsų svarbiausias prioritetas išlieka gyvybių ir saugumo išsaugojimas. Atsižvelgiant į šias aplinkybes, nebus imigracijos policijos iniciatyvų, susijusių su evakuacijomis ar prieglaudos suteikimu dėl audros, išskyrus rimtos grėsmės visuomenės saugumui atvejus“, – sakoma agentūros ketvirtadienio pranešime.

VIDEO: D.Trumpo siaubas artėja prie JAV: centrinės Amerikos migrantų karavanas neketina sustoti

Ateinanti audra atgaivino prisiminimus apie uraganą „Katrina“, didžiausią per JAV istoriją žalą padariusią ir daugiausiai gyvybių nusinešusią audrą, per kurią, neatlaikius pylimams, buvo užlieta maždaug 80 proc. Naujojo Orleano.

„Katrina“ taip pat talžė kitas Luizianos dalis, Misisipę ir Alabamą. Tuomet žuvo maždaug 1,8 tūkst. žmonių, buvo padaryta žalos už daugiau kaip 150 mlrd. dolerių (133 mlrd. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius