Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Portugalijos ir Ispanijos artėja susilpnėjęs uraganas Leslie

Prie Portugalijos ir Ispanijos krantų šeštadienį priartėjo kiek susilpnėjęs uraganas Leslie, o meteorologai prognozuoja, kad į kai kurias Pirėnų pusiasalio dalis ši sistema atneš smarkių liūčių ir pavojingų vėjų, taip pat sukels didelių vandenyno bangų.
Stiprus vėjas Ispanijoje
Stiprus vėjas Ispanijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1-osios kategorijos audra šiuo metu yra maždaug už 500 kilometrų į pietvakarius nuo Lisabonos ir už 935 km į rytus nuo Azorų salų, informavo Majamyje įsikūręs JAV Nacionalinis uraganų centras. Leslie juda į šiaurės rytus 61 kilometrų per valandą greičiu, o stichijos vėjo greitis truputį sumažėjo iki 120 kilometrų per valandą.

Prognozuojama, kad uraganas praslinks Madeiros regiono šiaurine dalimi ir tada priartės prie Pirėnų pusiasalio pietvakarinių krantų, o sekmadienį judės arčiau pusiasalio centrinės dalies.

Madeiroje paskelbtas atogrąžų audros pavojus, o sinoptikai praneša, kad kai kuriuos Portugalijos regionus užklups beveik uragano stiprumo vėjai. Kai kuriose vakarinėse Ispanijos dalyse prognozuojama atogrąžų audros stiprumo vėjai.

Prognozuojama, kad Lesli visą savaitgalį kels prie Azorų salų, Madeiros ir Kanarų krantų didelį bangavimą, taip pat paveiksiantį Ispanijos, Portugalijos ir Maroko žemyninių dalių Atlanto vandenyno krantus. Dėl padidėjusio bangavimo veikiausiai susiformuos „gyvybei pavojingos grįžtamosios srovės ir mūša“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius