-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Prancūzijos krantų per pusę lūžo ispanų krovininis laivas

Netoli Prancūzijos Bajonos uosto trečiadienį ispanų krovininiam laivui atsitrenkus į molą ir lūžus pusiau, buvo sužeistas mažiausiai vienas jūreivis ir pradėta nerimauti dėl galimo degalų nutekėjimo į vandenyną.
Prie Prancūzijos krantų sudužo krovininis 100 metrų ilgio laivas „Luno“  2014 m. vasario 05 d.
Prie Prancūzijos krantų sudužo krovininis 100 metrų ilgio laivas „Luno“ 2014 m. vasario 05 d. / „Scanpix“ nuotr.

Vietos merija pranešė, kad iš Bajonos uosto pietvakarių Prancūzijoje išplaukęs laivas, kuriame buvo 11 jūreivių, per audrą rėžėsi į molą prie Anglė miesto.

Atlanto Pirėnų prefektūra pranešė, kad laive „visiškai išsijungė elektra“. Taip pat nurodė, kad visi jūreiviai buvo iškelti dviem sraigtasparniais, tačiau gelbėjimo operaciją sunkino stiprus vėjas, kurio greitis siekė iki 110 km per valandą.

Pasak pareigūnų, pastebėta, kad iš laivo pradėjo tekėti degalai, todėl imtasi avarinio plano „Polmar“ vandens taršai neleisti plisti. Prefektas Patrickas Dallennes pažymėjo, kad laive buvo 120-160 kub. metrų degalų, bet kol kas „tarša yra ribota“.

Prefektūra taip pat nurodė, kad vienas iš jūrininkų buvo lengvai sužeistas.

Krovininis 100 metrų ilgio laivas „Luno“ plaukė be krovinio, pranešė pareigūnai. Nuogąstauta, kad laive galėjo būti trąšų krovinio, bet transporto ministras Fredericas Cuvillier sakė televizijai BFM-TV, kad laivas „buvo tuščias“.

Pusė laivo įstrigo molo gale, o kita pusė slenka paplūdimio link.

„Visi (jūreiviai) evakuoti. Jie sveiki ir gyvi, vežami į ligoninę patikrinimui“, – sakė miesto meras Jeanas Espilond'as.

Pasak pajūryje esančio naujienų agentūros AFP reporterio, pusė laivo įstrigo molo gale, o kita pusė slenka paplūdimio link; šią vietą prie Anglė miesto yra pamėgę Prancūzijos banglentininkai.

Meras J.Espilond'as dar pasvarstė, kodėl leista laivui plaukti į uostą blogu oru. „Mes žinome, kad įplauka į Bajonos uostą yra labai sudėtinga“, – sakė jis.

Kiek anksčiau orų biuras „Meteo France“ devyniems regionams Prancūzijos šiaurėje ir Atlanto pakrantėje paskelbė perspėjimą apie nepalankius orus.

Iš Atlanto užėjus audrai „Petra“, Bretanėje elektra dingo maždaug 25 tūkst. gyventojų; ta pati audra sukėlė sumaištį ir Anglijos pietvakariuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius