-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie radikaliųjų dešiniųjų nekenčiamo filantropo G.Soroso namo rastas sprogmuo

Antisemitinės kraštutinių dešiniųjų grupės jau seniai pavertusios milijardierių filantropą George'ą Sorosą neapykantos taikiniu. Bet to dar nebuvo – JAV pareigūnai pranešė, kad prie radikalų nekenčiamo turtuolio namo Niujorko valstijos Vestčesterio apygardoje rastas sprogmuo. Jis buvo paliktas pašto dėžutėje.
George'as Sorosas
George'as Sorosas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip skelbia „The New York Times“, teisėsaugos pareigūnas patvirtino žinią apie radinį. Prietaisas pats nesprogo – jį saugiai nukenksmino išminuotojai.

Apie įtartiną paketą pašto dėžutėje buvo pranešta pirmadienį po pietų. G.Soroso valdų darbuotojas atidarė siuntinį ir pamatė sprogmenį. Saugiai padėjęs paketą miške, jis iškvietė policiją, kuri jau perleido tyrimą Federaliniam tyrimų biurui (FTB).

G.Soroso tuo metu namuose nebuvo. Vengrijoje gimęs žydas turtus susikrovė investuodamas ir dabar užsiima filantropija, taip pat yra politinis aktyvistas.

AP/George‘as Sorosas
AP/George‘as Sorosas

Jis dažnai skiria lėšų JAV Demokratų partijos kandidatams ir savo Atviros visuomenės fondų, kuriems per daug metų yra išleidęs mažiausiai 18 mlrd. dolerių, pagalba skatina demokratijos plėtrą visame pasaulyje.

Aktyvi G.Soroso veikla pykdo Amerikos ir kitų šalių, tarp jų ir Lietuvos, konservatorius, ypač radikalius dešiniuosius, kurie skleidžia dažnai antisemitizmu atmiežtus mitus apie šį 88 metų aktyvistą.

Liūdnai pagarsėjusi JAV aktorė Roseanne Barr tviteryje yra išvadinusi nacistinės Vokietijos okupuotoje Vengrijoje per Antrąjį pasaulinį karą kentėjusį G.Sorosą „naciu“.

Šį mėnesį Floridos respublikonas Mattas Gaetzas melagingai pasvarstė, esą G.Sorosas finansavo migrantų karavaną, kurie iš Hondūro plūsta Meksikos link ir tikisi patekti į JAV. Įrodymų tokiems kaltinimams nėra.

Dideles sumas demokratų rinkiminėms kampanijoms G.Sorosas pradėjo skirti JAV valdant prezidentui George'ui W.Bushui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./George'as W.Bushas
AFP/„Scanpix“ nuotr./George'as W.Bushas

Milijonus dolerius jis paaukojo buvusiam Demokratų partijos kandidatui į JAV prezidentus Johnui Kerry, taip pat rėmė Baracką Obamą ir Hillary Clinton.

Nors G.Soroso veikla ir vien pavardė siutina daugybę JAV respublikonų ir radikalų visame pasaulyje, milijardierius tikina, kad pagrindinis jo kaip politinio aktyvisto tikslas – sumažinti visuomenės susiskaldymą.

„Gausiai remti demokratus mane paskatino Respublikonų partijos ekstremizmas. Bet aš pasisakau ir prieš radikalią kairę. Neturiu didelio noro būti demokratu“, – neseniai teigė G.Sorosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius