Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Raudų sienos apsaugininkas per klaidą nušovė žydą

Prie Jeruzalės Raudų sienos penktadienį ryte nušautas Izraelio žydas, skelbia naujienų tarnyba BBC. Teigiama, kad sargybinis jį palaikė palestiniečių kovotoju.
Maldos prie Raudų sienos
Maldos prie Raudų sienos / AFP/Scanpix nuotr.

Šūvis nuaidėjo prie vienos švenčiausių judaizmo vietų, kurią kiekvieną savaitę aplanko tūkstančiai maldininkų iš viso pasaulio.

Policijos teigimu, apsaugininkas nušovė vyrą, kuris arabų kalba sušuko „Allahu Akbar“  („Dievas yra didis“). Policija pranešė, kad apsaugininkas išsitraukė ginklą ir paleido eilę šūvių. Išėjęs iš viešojo tualeto ties šventa vieta vyras buvo pastebėtas kažką traukiantis iš savo kišenės.

Incidento metu, apie 7.40 val. vietos laiku, šimtai maldininkų dalyvavo rytinėse pamaldose. Netrukus vietovė buvo uždaryta.

Vakarinė arba Raudų siena yra dalis Šventyklos kalno atraminės sienos. Maždaug pusė šios sienos yra 516 metų prieš mūsų erą pastatytos ir 70 mūsų eros metais sugriautos Antrosios šventyklos likučiai. Likusi dalis pristatyta po VII amžiaus.

Žydai prie Vakarinės sienos keliauja melstis ir savo prašymus palieka ant popierinių ritinėlių, kuriuos įkiša tarp akmenų.

Ši vietovė ir apylinkės praeityje buvo palestiniečių ir izraeliečių smurto protrūkių vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius