-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Sankt Peterburgo ant geležinkelio bėgių sprogo bomba (atnaujinta 11.29 val.)

Šalia Sankt Peterburgo antradienį ant geležinkelio bėgių sprogo bomba ir buvo sužeistas traukinio mašinistas, pranešė tyrėjai.
Žmogus ant bėgių
Žmogus ant bėgių / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Šis incidentas įvyko praėjus dviem mėnesiams po 27 gyvybes nusinešusios greitojo traukinio katastrofos Tverės srityje, per kurią dėl savadarbio įtaiso sprogimo nuo bėgių nuvažiavo trys vagonai.

Antradienio sprogimas nugriaudėjo apie 4 val. 15 min. vietos (3 val. 15 min. Lietuvos) laiku po geležinkelio bėgiais važiuojančios drezinos ratais. Sprogdinimo įtaiso galingumas prilygo 200–400 g trotilo, nurodė tyrėjai.

Drezinos vairuotojas buvo paguldytas į ligoninę dėl kojos sužeidimo.  Dėl incidento iki antradienio vakaro sustabdytas traukinių eismas iš netoliese esančios Baltijos geležinkelio stoties.

Įvykio vietoje dirba milicija ir Federalinės saugumo tarnybos pareigūnai.  Pernai lapkritį Tverės srityje nuo bėgių nuvažiavus trims greitojo traukinio „Nevskij ekspress“, kuris vyko iš Maskvos į Sankt Peterburgą, vagonams, žuvo 27 žmonės ir daugiau kaip 100 buvo sužeisti. 

Atnaujinta 11.29 val. Kaip praneša portalas lenta.ru, pagrindinė šio sprogimo versija – teroro aktas. Anksčiau tyrėjai rado vietą, kur galėjo slėptis žmogus, padėjęs sprogmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius