Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie sienos dukters rankas priklijavusi moteris JAV kalėjime praleis 99 metus

23 metų amerikietė pernai rugsėjį stipriai mušė savo dvejų metų dukrelę, o jos rankas priklijavo prie sienos. JAV teisėjas moterį išvadino monstre ir paskelbė, kad ši Teksase kalės 99-erius metus.
Elizabeth Escalona su savo dvejų metų dukra Jocelyn Cedillo
Elizabeth Escalona su savo dvejų metų dukra Jocelyn Cedillo / Kadras iš vaizdo įrašo

Anot spiegel.de, dvimetė Jocelyn, matyt, neklausė mamos. Jos motina, Elisabeth Escalona, pernai rugsėjį prarado savitvardą. Teismui pristatytuose policijos įrašuose užfiksuotas ir kito teisiamosios vaiko pasakojimas, kuriame nurodoma, jog teisiamoji tą dieną savo dukrai stipriai spardė į pilvą ir trenkė jai per galvą su pieno ąsočiu vėliau, o dukros rankas priklijavo prie sienos. 

Mergaitė patyrė stiprių sužalojimų. Gydytoja teisme pasakojo, kad mergaitei nustatytas smegenų kraujavimas, jai lūžo šonkauliai, buvo matyti įkandimo ženklų, kūnas buvo nusėtas mėlynėmis, ant rankų medikai matė klijų ir sienos dažų likučių. Mergaitė kelias dienas buvo nugrimzdusi į komą. 

Moteris pripažinta kalta ir nors kaltintojai reikalavo 45-erių metų kalėjimo, teismas buvo dar griežtesnis ir paskelbė, kad ji kalės 99-erius metus. Teisėjas teigė, kad moteris vaiką „žiauriai išnaudojo“ ir vos nenužudė.

Kaltintojai teismui pateikė duomenų, jog motina ir anksčiau smurtavo prieš vaikus. Jų jauna mama turi penkis. Skelbiama, kad E.Escalona priklausė gaujai, būdama 11 metų ji pradėjo rūkyti marihuaną. Teisme parodyti įrašai, kuriuose dukra grasina nužudyti savo motiną. 

Vadina monstre

Reuters/Scanpix nuotr./Elizabeth Escalona
Reuters/Scanpix nuotr./Elizabeth Escalona

„Tik monstras gali klijuoti ant sienos dukters rankas“, – sakė Dalaso prokuroras Erenas Price'as. „Visi turėtų žinoti, kad aš nesu monstras“, – JAV spauda cituoja E.Escaloną. Ji prašė teismo atleisti nuo atsakomybės ir teigė pati save smerkianti už nederamą elgesį su dukra. 

Prieš nuosprendžio paskelbimą teisme kalbėjo konsultantė, kalėjime bendraujanti su E.Escalona. Jos nuomone, moteris myli savo penkis vaikus. Teismui ji pasakojo, kad moteris siekė susirasti darbą ir atgauti savo vaikus. 

Moters vaikai kurį laiką buvo atiduoti valstybės globai. Mažoji Jocelyn po incidento atsigavo, dabar ją prižiūri močiutė. Ji taip pat rūpinasi kitais keturiais vaikais, įskaitant kelių mėnesių kūdikiu. 

Teismo sprendime nurodyta, kad moteris po 30 metų gali būti išlaisvinta, jai galios lygtinis paleidimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius