Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prie Stavropolio lavonų rasti keturi sprogmenys, vienas jų sprogo

​Teisėsaugos pareigūnai, tiriantys serijinę žmogžudystę Stavropolio regione, neutralizavo tris bombas, kurias rado prie šešių lavonų. Dar viena bomba sprogo, tačiau niekas nebuvo sužeistas, naujienų agentūrą „Interfax“ cituoja news.ru.
Rusijos pareigūnas
Rusijos pareigūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Iš viso prie automobilio su lavonais rasti keturi sprogmenys, vienas jų suveikė. Jo galia siekė 200 gramų trotilo ekvivalento, kitų galia mažesnė“, – pranešė Jurijus Liašenko, Stavropolio ypač svarbių bylų Tyrimo departamento Tiriamojo komiteto vadovas.

Taip pat paaiškėjo daugiau šių žmogžudysčių aplinkybių, nors jų motyvai iki šiol neaiškūs. Pirmosios trys mašinos su kūnais buvo rastos sausio 8 dieną. Vienas automobilių rastas netoli Tambukano ežero. Kai į įvykio vietą suvažiavo policininkai, netoli automobilio įvyko sprogimas, tačiau niekas nenukentėjo.

Kaip praneša „Novaja Gazeta“, pirma auka tapo Vladimiras Smirnovas, į kurį pro automobilio stiklą buvo šauta mažiausiai penkis kartus.

Tą pačią dieną kaimyniniame Kirovo rajone buvo aptikti dar du automobiliai, kuriuose buvo rasti 27 metų Aleksandro Grišenko ir 29 metų Ivano Gadajevo kūnai. Į pastarąjį jaunuolį šauta 7 kartus, trys kulkos kliudė galvą. Vietinis policininkas informavo, kad žudikai paliko pėdsakus sniege, kurie veda į Kabardos-Balkarijos respubliką, esančią už maždaug 4 kilometrų.

Dar trys žmonės nužudyti Marinskajos kaime. „Novaja Gazeta“ rašo, kad nusikaltėliai buvo kaime ir atrodė karingai nusiteikę, tačiau, pasak vietinio gyventojo, policija jų suimti neatvažiavo.

Nusikaltėliai sustabdė automobilį su Aleksėjumi, Aleksandru ir Andrėjumi Skarženiukais: du iš jų nušovė iškart, prieš tai parklupdę, tuo metu trečias bandė bėgti. Žudikai su automatais, kuriuos esą matė kai kurie vietiniai gyventojai, dėvėjo karines uniformas.

Pradėta baudžiamoji byla dėl nužudymo, neteisėto ginklų panaudojimo ir pasikėsinimo į teisėsaugos pareigūnus.

Įtariama, kad vyrus žudė trys Svetlovodsko kaimo gyventojai – 32 metų Anzoras Margušovas, 25 Vadimas Šogevonas ir 23 metų Artūras Margušovas. Jie siejami su teroristinėmis grupuotėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius