Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Toskanos krantų pernai apvirtusio lainerio „Costa Concordia“ kapitonas skundžiasi esąs apibūdinamas blogiau už Osamą bin Ladeną

Beveik prieš metus prie Italijos krantų avariją patyrusio ir 32 žmonių gyvybes nusinešusio kruizinio laivo kapitonas pirmadienį pareiškė, kad yra apibūdinamas blogiau už Osamą bin Ladeną.
Francesco Schettino
Francesco Schettino / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visus metus buvau kankinamas dėl to, kas įvyko sausio 13-osios naktį. Buvau piešiamas blogesnis už bin Ladeną“,  – laikraščiui „La Stampa“ sakė laivo kapitonas Francesco Schettino.

„Labai apgailestauju dėl to, kas nutiko“, – pridūrė jis.

Milžiniškas kruizinis laivas „Costa Concordia“, dydžiu daugiau kaip dvigubai lenkiantis „Titanicą“, apvirto užplaukęs ant povandeninės uolos maždaug už 300 metrų nuo Džilijo salos netoli Toskanos krantų. Nelaimės metu daugiau nei 4,2 tūkst. laivu plaukusių keleivių ir įgulos narių ruošėsi vakarienei.

F.Schettino yra kaltinamas dėl šios daug žmonių gyvybių pareikalavusios avarijos ir išvykimo iš laivo, kai iš jo dar nebuvo evakuoti visi keleiviai.

Kapitonas tvirtino, kad sąmoningai iš laivo nebėgo, tačiau, laineriui pakrypus į šoną, jis paslydęs įkrito į  gelbėjimosi laivą. F.Schettino taip pat ragino pareigūnus peržiūrėti ir pakoreguoti keleivinių laivų plaukiojimo taisykles.

Italijos žiniasklaidos „kapitonu bailiu“ išvadintas F.Schettino taip pat kaltinamas atsisakymu grįžti į nelaimės ištiktą savo laivą, kai pats jau buvo pasiekęs krantą, nors skęstančiame laive dar buvo likę keleivių.

„Po „Titaniko“ nelaimės buvo peržiūrėta daug dalykų. Turime tą patį padaryti ir dabar. Taisyklės turi būti pataisytos“, – sakė jis.

Netrukus dėl šio incidento prokurorai prieš teismą turėtų iškviesti F.Schettino ir dar septynis asmenis, tarp kurių yra ir keli laivo įgulos nariai bei šį lainerį valdančios bendrovės „Costa Crociere“ vadovai.

Scanpix / Postimees.ee/Costa Concordia
Scanpix / Postimees.ee/Costa Concordia

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius