Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Prieglobstį nuo Afganistano žiemos gavę Čagčarano vaikai dėkoja Lietuvai už naujus namus

Afganistano Goro provincijos sostinėje Čagčarane lapkritį atidarytų vaikų namų auklėtiniai dėkojo praėjusią savaitę čia apsilankiusiems Lietuvos specialiosios misijos Afganistane ir Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) atstovams už galimybę atšiaurią žiemą praleisti naujuose namuose, prie kurių atsiradimo svariai prisidėjo Lietuva.
Akimirka iš Lietuvos atstovų apsilankymo vaikų namuose Čagčarane
Akimirka iš Lietuvos atstovų apsilankymo vaikų namuose Čagčarane / URM nuotr.

Šis Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai projektas pradėtas vykdyti 2008 metais – Lietuva prisidėjo prie vaikų namų statybų ir baldų bei kitos būtinos įrangos įsigijimo.

Atvykus svečiams, tradicinę maldą, kuria pradedami renginiai Afganistane, sugiedojo vienas jauniausių vaikų namų gyventojų, susirinkusiuosius pasveikino Goro provincijos socialinių reikalų departamento direktorius Gulas Ahmadas Osmani.

Lietuvos atstovams jis padėkojo tiek Goro provincijos administracijos, tiek ir vaikų vardu už naujus namus ir paramą juos įrengiant. Anot jo, šis Goro provincijos vaikų prieglobstis ilgus metus primins apie prasmingą Lietuvos specialiosios misijos ir PAG veiklą Afganistane.

Netrukus po vaikų namų atidarymo jaunųjų afganų prašymu taip pat pradėta rūpintis žaismingomis pastato sienų dekoracijomis ir piešiniais – PAG Civilių ir karių bendradarbiavimo grupės darbuotojai šiuo metu dekoruoja didžiausios vaikų namų patalpos, skirtos žaisti ir valgyti, sienas.

Vaikų kambariuose apsilankę Lietuvos atstovai supažindinti su namų tvarka, auklėtinių laisvalaikiu, kai kurie jų demonstravo savo anglų kalbos žinias, skaitė ištraukas iš vadovėlių, pasakojo, kad šaltuoju metų laiku, kai pamokos nevyksta mokyklose, jos rengiamos pačiuose vaikų namuose.

Šiuo metu čia glaudžiasi keli šimtai 7-18 metų vaikų. Jų išlaikymui Afganistano vyriausybė teskiria apie 2 JAV dolerius per dieną, kurių turi pakakti ne tik maistui bei šildymui, bet ir elementarioms kanceliarinėms mokymo priemonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius