-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prielaidos dialogui su Lietuva

Maskvoje buvo surengtas Europos ir Azijos žiniasklaidos forumas, kurio svarbiausias svečias buvo Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, nepagailėjęs laiko atsakyti į įvairių šalių žurnalistų klausimus.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per forumą Rusijos prezidentas išdėstė savo požiūrį į ūkio krizę, kalbėjo apie Rusijos santykius su kitomis valstybėmis. Forume nuskambėjo ir Lietuvos vardas. D.Medvedevas pabrėžė, kad, jo nuomone, Rusijos ir Lietuvos santykiai galėtų būti geresni ir jau esama prielaidų aktyvesniam dialogui su Lietuva. „Labai norėčiau, kad mūsų santykiai su Baltijos šalimis, taip pat su Lietuva, taptų geresni. Kalbant apie Lietuvą, jau atsirado tam tikrų prielaidų suaktyvinti dialogą. Manau, yra neblogų galimybių šį darbą suintensyvinti, be to, ne popieriuje ar žodinėmis deklaracijomis, kurias galima pasirašyti, o darbais“, – sakė Rusijos prezidentas. „Palaikant santykius su Baltijos valstybėmis reikia peržengti buvusių ideologinių stereotipų ribas, tačiau neleistina laužyti istorijos ar perrašinėti istorinių faktų. Tai nepriimtina. Akivaizdžių istorijos faktų peržiūra – labai pavojingas dalykas“, – pridūrė jis.

D.Medvedevas pažymėjo, kad Baltijos šalys smarkiai nukentėjo nuo ekonomikos krizės ir tai reikia turėti omenyje kalbant apie tarpusavio santykius. Jo žodžiais tariant, „turėtume būti šiek tiek dėmesingesni, kai į mus kreipiamasi vienokios ar kitokios produkcijos tiekimo klausimais“. Prezidentas pabrėžė, kad „būtina girdėti partnerius, kai siūlomi nauji formatai sudėtingesniems klausimas aptarti“. „Jeigu vadovausimės pragmatiniu, ekonominiu, taip pat ideologiniu ir moraliniu požiūriu, viskas vyks normaliai, santykiai peraugs į aukštesnį lygmenį. Tai taikytina ne tik Lietuvai, bet ir Latvijai bei Estijai“, – sakė D.Medvedevas.

Nors Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė šių D.Medvedevo žodžių negirdėjo, ji pasidžiaugė, kad D.Medvedevas apie Lietuvą kalba pozityviai, nes tai sudaro prielaidas aktyvesniam Lietuvos ir Rusijos dialogui.

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius