-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 08

Prieš 40 metų technologiškai pasenusius tankus Rusija meta į frontą: yra bent kelios priežastys, kodėl

Rusijai nepavyko užimti Ukrainos per tris dienas – karas išsiplėtė taip, kad Kremliaus kariuomenė pradėjo iš saugyklų traukti tankus T-54 ir T-55 ir juos siųsti į Ukrainą. Šios „priešistorinės“ kovinės mašinos jau maždaug prieš 40 metų buvo pašalintos iš Sovietų Sąjungos kariuomenės. Kodėl Rusija juos grąžino į frontą? Yra bent kelios priežastys.
Tankas T-54
Tankas T-54 / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą įrodymus, kad Rusija į Ukrainą siunčia maždaug prieš 70 metų sukurtus tankus, kovo pabaigoje paviešino karinių analitikų komanda „Conflict Intelligence Team“ (CIT).

Tai buvo pirmas kartas, kai buvo pastebėta, jog tankai T-54 ir T-55 buvo ištraukti iš sandėlių. Anksčiau CIT ekspertai buvo užfiksavę, kad iš Rusijos sandėlių buvo išvežti tankai T-62, kuriuos vėliau Rusijos kariuomenė panaudojo įsiverždama į Ukrainą.

Sena karo technologija

Tankai T-54 ir T-55 yra maždaug Antrojo pasaulinio karo laikų technologinio pajėgumo – T-54 pirmą kartą pristatytas 1946 m., o šiek tiek pažangesnis jo analogas T-55 – 1958 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius