Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiariausia kandidatė Brazilijos prezidento rinkimuose – dabartinė šalies vadovė

Brazilijos aplinkosaugininkės Marinos Silvos populiarumas prieš sekmadienį vyksiančius valstybės vadovo rinkimus dar sumažėjo ir ji netgi gali nepatekti į antrąjį rinkimų turą, rodo ketvirtadienį paskelbti viešosios nuomonės apklausos rezultatai.
Dilma Rousseff (kairėje) ir Marina Silva sveikinasi prieš prasidedant TV debatams
Dilma Rousseff (kairėje) ir Marina Silva sveikinasi prieš prasidedant TV debatams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusios savaitės apklausose socialistų kandidatė M.Silva pirmą kartą užsitikrino pakankamą paramą pakliūti į antrąjį rinkimų turą, kuriame jai tektų varžytis su populiariausia kandidate, perrinkimo siekiančia prezidente Dilma Rousseff. Ji nedideliu atotrūkiu aplenkė Socialdemokratų partijos kandidatą Aecio Neveso. 

Tačiau naujausia apklausa, kurią atliko viešosios nuomonės tyrimų bendrovė „Datafolha“, parodė, kad M.Silvos pozicijos likus vos kelioms dienoms iki rinkimų silpnėja.

Aplinkosaugos aktyvistė Socialistų partijos kandidate prezidento rinkimuose tapo po to, kai rugpjūtį lėktuvo katastrofoje žuvo šio posto ketinęs siekti Eduardo Camposas. M.Silva buvo jo kandidatė į viceprezidentus.

Pirmasis Brazilijos prezidento rinkimų turas vyks sekmadienį. 

M.Silvos rinkimų kampanijos pradžia buvo įspūdinga ir apklausos rodė, kad ji turi galimybių įveikti D.Rousseff, tačiau vėliau jos populiarumas ėmė mažėti.

Pirmasis Brazilijos prezidento rinkimų turas vyks sekmadienį. Jei nė vienas iš kandidatų nesurinks reikiamos balsų daugumos, du didžiausios paramos sulaukę kandidatai susirungs antrajame rinkimų ture spalio 26 dieną.

„Datafolha“ apklausos duomenimis, už D.Rousseff iš valdančiosios Darbininkų partijos pirmajame prezidento rinkimų ture pasirengę balsuoti 40 proc. rinkėjų, už M.Silvą – 24 proc. (1 proc. mažiau nei prieš savaitę), už A.Nevesą – 21 proc. (2 proc. daugiau nei prieš savaitę).

Per mėnesį M.Silvos populiarumas sumenko 10 procentų.

Kita apklausa, kurią atliko Brazilijos viešosios nuomonės ir statistikos institutas (IBOPE) ir kurios rezultatai buvo paskelbti ketvirtadienį, rodo, kad už D.Rousseff pirmajame ture ketina balsuoti taip pat 40 proc. rinkėjų, tačiau M.Silva socialdemokratą A.Nevesą lenkia 5 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius