Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš rinkimus atsistatydino Italijos premjeras Mario Monti

Italijos premjeras Mario Monti penktadienį atsistatydino, sudarydamas sąlygas pirmalaikiams rinkimams kitais metais, bet jo paties politiniai planai tebėra neaiškūs.
Mario Monti
Mario Monti / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Svarbiai euro zonos valstybei, kuri vis dar yra įklimpusi recesijoje, vadovavęs M.Monti susitikęs su prezidentu Giorgio Napolitano įteikė savo vyriausybės atsistatydinimo pareiškimą ir toliau dirbs kaip laikinasis premjeras, sakoma prezidentūros pranešime.

G.Napolitano šeštadienį surengs konsultacijas su parlamento lyderiais, o paskui paleis abejus parlamento rūmus ir sušauks visuotinius rinkimus, kurių dauguma stebėtojų tikisi vasario 24 dieną.

Savo, kaip premjero, paskutinėje kalboje M.Monti sakė, kad audringi 13 jo mėnesių vyriausybėje buvo „sunkūs, bet nepaprastai įdomūs“, ir išreiškė viltį, kad jo reformų darbotvarkę naujas lyderis tęs.

Italija dabar yra tvirtesnė tarptautinėje arenoje, sakė jis.

M.Monti, buvęs eurokomisaras, anksčiau penktadienį kalbėdamasis su kolegoms vyriausybėje juokavo, kad jo vyriausybės žlugimas „nėra majų kaltė“. Jis turėjo omenyje majų kalendoriaus pabaigą, kuri, kaip kai kas tikėjo, reiškė ir pasaulio pabaigą šį penktadienį.

69 metų M.Monti Italijoje ir užsienyje buvo giriamas už tai, kad atitraukė Italiją nuo bankroto slenksčio, pradėjo pavėluotas pensijų ir darbo rinkos reformas, drauge su kitais euro zonos lyderiais grūmėsi su skolų krize.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius