Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prievartautojo monstro J.Fritzlio kalėjimas panašus į kurortą

Iki gyvos galvos už dukros įkalinimą ir nuolatinį žaginimą kalėti nuteistas maniakas Jozefas Fritzlis išsirinko įkalinimo įstaigą – buvusį moterų vienuolyną.
Jozefas Fritzlis
Jozefas Fritzlis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša britų dienraštis „The Times“, J.Fritzlis, anot jo advokato, kalės Garsteno kalėjime, įsikūrusiame buvusio benediktinių vienuolyno pastate. Šis kalėjimas yra vos už 30 minučių kelio automobiliu nuo Amšteteno, kuriame nusikaltėlis gyveno iki arešto.

Nuteistiesiems sudarytos sąlygos studijuoti užsienio kalbas, dainuoti vietos chore, mokytis dailės ir užsiimti įvairiausiais hobiais.Kaip išsiaiškino „The Times“ žurnalistai, Garsteno kalėjime J.Fritzlis jausis gana patogiai. Kalėjime yra treniruoklių salė, teniso kortai ir didžiulė biblioteka. Nuteistiesiems sudarytos sąlygos studijuoti užsienio kalbas, dainuoti vietos chore, mokytis dailės ir užsiimti įvairiausiais hobiais.

Pažymima, kad Garstenas įsikūręs miškingame regione, Alpių papėdėje, tad kalėjimo įnamiams netrūksta gryno oro. Be to, J.Fritzlis, kuriam buvo nustatyta psichikos nukrypimų, kalėjime sulauks medikų pagalbos ir priežiūros.

73-ejų Amšteteno gyventojas Jozefas Fritzlis 24 metus laikė užrakinęs rūsyje savo dukrą. Maniakas reguliariai prievartavo moterį. Nelaimingoji nuo tėvo pagimdė septynis vaikus. Vienas vaikas, vos gimęs, mirė. Šių metų kovo 19-ąją maniakas sulaukė teismo sprendimo.

Teismas nusprendė, kad jis turi būti įkalintas laisvės atėmimo įstaigoje, skirtoje psichikos ligomis sergantiems nusikaltėliams. Pagal Austrijos įstatymus maniakui buvo leista išsirinkti, kuriame iš trijų kalėjimų, atitinkančių teismo nurodytus kriterijus, jis norėtų būti uždarytas.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Tuo tarpu 42 metų maniako dukra Elizabeth ir jos šeši vaikai, kurių amžius nuo 6 iki 20 metų, yra saugomi valstybės. Valstybė apmoka jų išlaikymą, gydymą ir išvežė toliau nuo Amšteteno, kur pakeitė pavardes ir paslėpė nuo žurnalistų.

Tiesa, anksčiau spaudoje pasirodė žinių, kad reporteriams pavyko išsiaiškinti, kokioje Austrijos gyvenvietėje gyvena maniako dukra ir anūkai. Psichiatrai baiminasi, kad Elizabeth ir du vyriausi jos vaikai, užaugę rūsyje, niekada nesugebės adaptuotis prie normalaus gyvenimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius