Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Primena Marsą: dangus virš Jungtinės Karalystės ir Airijos nusidažė aukso spalva

Ar tai filmas „Raudonoji planeta“? O gal „Žvaigždžių karai“? Ne, tai – pirmadienis Jungtinėje Karalystėje, kurią pasiekė Atlanto vandenyne siautėjusio uragano Ophelia likučiai. Būtent dėl stichijos dangus virš kai kurių Britų salų dalių nusidažė aukso spalva.
Dangus virš Jungtinės Karalystės ir Airijos nusidažė aukso spalva
Dangus virš Jungtinės Karalystės ir Airijos nusidažė aukso spalva / „Scanpix“ nuotr.

Socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“ pirmadienį buvo paskelbta daugybė nuotraukų, kuriose matyti didžiulis oranžinis debesis virš Anglijos ir Škotijos. Britų meteorologai pranešė, kad apie raudoną saulę ir oranžinį dangų pranešta Bristolyje, Devone, Kornvalyje.

Dangus spalvą pakeitė ir Londone, kuris tokiu metų laiku labiau pripratęs prie pilkų vaizdų, kurie ruošia miestą niūriai žiemai.

Teigiama, kad uraganas Ophelia pakeliui Jungtinės Karalystės ir Airijos link susiurbė dulkes iš Sacharos, be to, į audros debesis pateko nuosėdų iš miškų gaisrų Ispanijoje ir Portugalijoje.

Vaizdai gali gąsdinti, tačiau britų meteorologijos tarnyba „Met Office“ pranešė kad raudona saulė prieš audros smūgius yra įprastas reiškinys.

„Raudona saulė ir auksinis dangus – iš dalies uragano Ophelia nuopelnas. Juk pastebėjote, kad kelias pastarąsias dienas čia buvo šilta – tai dėl to, kad Ophelia „nugriebė“ šilto oro iš Afrikos.

Pietiniai vėjai atkeliavo iš Afrikos ir pakeliui susiurbė dulkių iš Sacharos“, – aiškino tarnybos meteorologė Helen Chivers.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius