Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Princo Charleso patarėjas tyčia tekino informaciją apie jo sūnų ir princesės Dianos nuodėmes

Pirmasis eilėje į Jungtinės Karalystės sostą princas Charlesas sulaukė kaltinimų leidęs savo pavaldiniams žiniasklaidai pasakoti slapčiausias savo sūnų – princų Williamo ir Harry – ir buvusios žmonos princesės Dianos paslaptis tik tam, kad visuomenė susidarytų geresnę nuomonę apie jį patį, rašo „The Daily Beast“.
Karališkoji šeima vyko į šv. Marijos Magdalenos bažnyčią
Karališkoji šeima vyko į šv. Marijos Magdalenos bažnyčią / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dokumentinį pasakojimą apie tai ketvirtadienio vakarą turėjo rodyti BBC, tačiau laida eterio taip ir nepasiekė.

Princo Charleso patarėjas kaltinamas prisidėjęs, kad dienos šviesą išvystų knyga, kurioje princesė Diana vaizduojama kaip psichologinių problemų krečiama svetimautoja.

Todėl „The Daily Beast“ susidomėjo, kodėl taip nutiko ir kokias karališkosios šeimos paslaptis atkleidė dokumentinio pasakojimo kūrėjai. BBC atstovė spaudai tvirtino, kad laida neparodyta ne dėl karališkosios šeimos advokatų reikalavimų, o dėl „abipusio susitarimo“.

Norėjo pagerinti princo Charleso įvaizdį

Paaiškėjo, kad laidoje turėjo būti atvirai papasakota, kaip artimiausias princo Charleso patarėjas Markas Bollandas savo darbdavio įvaizdį kūrė juodindamas kitus jo šeimos narius.

Laidos kūrėjai išsiaiškino, kad savo sūnų privatumo princas Charlesas nepaisė, kai jiems tebuvo 16 ir 13 metų, o po princesės Dianos žūties tebuvo praėję vos dešimt mėnesių.

Apie tai BBC papasakojo buvusi princo Charleso atstovė spaudai Sandy Henney.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Charlesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Charlesas

Ji tvirtino, kad Didžiosios Britanijos gyventojai apie princą Charlesą buvo nekokios nuomonės. Jis buvo matomas tik kaip neištikimas gražuolės vyras. Dar blogiau apie jį žmonės galvojo po to, kai princesė Diana tragiškai žuvo.

Todėl artimiausias jo patarėjas M.Bollandas sumanė, kad princo reputaciją reika atkurti. Ir šiame plane tikslas pateisino bet kokias priemones.

Viešino asmeniškiausius dalykus

Dabar princo Charleso patarėjas kaltinamas prisidėjęs, kad dienos šviesą išvystų knyga, kurioje princesė Diana vaizduojama kaip psichologinių problemų krečiama svetimautoja. Taip pat nujaučiama, kad „News of the World“ ne be M.Bollando pagalbos, paskelbė žinią, kad princas Harry vartoja narkotikus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princesė Diana, princas Harry ir princas Williamas (1995 m.)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princesė Diana, princas Harry ir princas Williamas (1995 m.)

Tačiau šeimai dėl tokių įtarimų nei M.Bollandas, nei jo darbdavys princas Charlesas nesiaiškino. Pasikalbėti su princu Wiliamu po to, kai žiniasklaidoje buvo paviešintos smulkiausios jo pirmojo susitikimo su tėvo meiluže ir būsima pamote Camilla detalės, buvo pasiųsta S.Henney.

Šis susitikimas įvyko 1998 m., kai Williamui tebuvo šešiolika. Apie jį iki smulkiausių detalių parašė bulvarinis leidinys „The Sun“.

„Williamas, suprantama ir pateisinama, buvo labai nuliūdęs ir supykęs dėl to, kad viskas atsidūrė spaudoje. Juk tai tikrai labai asmeniška. Tada jis pirmą kartą paklausė, kaip tai galėjo nutikti?“, – prisiminė S.Henney.

BBC dokumentinės laidos kūrėjams pavyko pakalbinti ir kitą šios istorijos pusę – istoriją paskelbusį „The Sun“ žurnalistą Charlesą Rae.

„The Sun“ apie Williamo ir Camillos susitikimą žinojo viską: kad Camilla gėrė džiną su toniku, kad slapta prieš susitikimą parūkė.

Jis pripažino, kad apie Williamo ir Camillos susitikimą žinojo viską: kad Camilla gėrė džiną su toniku, kad slapta prieš susitikimą parūkė. Be to, jis patvirtino, kad visas detales atskleidė M. Bollandas.

Pats M.Bollandas kalbėti šia tema viešai atsisakė.

Taktika pasiteisino, bet M.Bollandui teko trauktis

S.Henney pripažino: kad ir kokia bjauri buvo princo Charleso patarėjo taktika, ji pasiteisino. Netrukus į jį žmonės pradėjo žvelgti kaip į dėl vaikų besistengiantį vienišą tėvą.

Tačiau M.Bollando darbeliai ėmė  vis labiau nepatikti apie jo niekšybes įtariantiems princo sūnums.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Princas Williamas ir princas Harry
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Princas Williamas ir princas Harry

„Williamui nepatiko būti išnaudojamam jo tėvo personalo darbuotojų. Manau, kad tai paaiškina ir daugelį kitų jo veiksmų siekiant atsiriboti nuo tėvo“, – teigė „Daily Mail“ korespondentas Richardas Kay.

Tiesa, jis teigė nujaučiantis, kad visų savo patarėjo veiksmų pats princas Charlesas nė nežinojo, nes  pats nei mėgo žiniasklaidos, nei ką nors nutuokė apie viešuosius ryšius.

Tačiau panašu, kad aklas buvo tik princas Charlesas. Visi kiti karališkosios šeimos nariai puikiai suvokė, kas vyksta. Dėl to, manoma, 2002 m., galutinai neapsikentusi jo metodų, M.Bollandu nusikratė karalienė Elizabeth. 

M.Bollandas atsistatydino pats ir netrukus įsteigė savo viešųjų ryšių kontorą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius