-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Harry nukovė vieną iš Talibano vadeivų

Per specialiąją operaciją Afganistane princas Harry nukovė vieną iš Talibano islamistų kovotojų judėjimo vadeivų, sekmadienį pranešė Didžiosios Britanijos leidinys „The Sun“.
Princas Harry prie sraigtasparnio „Apache“
Princas Harry prie sraigtasparnio „Apache“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Princas pilotavo kovinį sraigtasparnį „Apache“ ir taikinį sunaikino raketa „Hellfire“. „The Sun“ duomenimis, tai įvyko Helmando provincijoje dar spalį, tačiau iki šiol informacija apie minėtą karinę operaciją nebuvo viešinama. Neskelbiamas ir nukauto talibų vado vardas.

„The Sun“ taip pat rašo, kad princas susilaukė didelio tarnybos draugų Afganistane prielankumo. Šie jam net davė pravardę „Didysis H“ (angl. – Big H). „Jis normalus karys. Visi vaikinai Afganistane myli ir gerbia jį. Jis neatsisako išgerti ir pajuokauti. Jis toks pat kaip visi“, – pasakojo neįvardijamas „The Sun“ pašnekovas.

Šiuo metu princas Harry jau antrą kartą yra komandiruotas į Afganistaną. Pirmą kartą, 2007–2008 metais, jis 77 dienas tarnavo priešakinėse linijose. Iš pirmosios komandiruotės jį teko anksčiau laiko išsiųsti į tėvynę, nes jo dislokavimo vietą išsiaiškino žiniasklaida.

2009 metais Harry pradėjo mokytis pilotuoti karinį sraigtasparnį ir po dešimt mėnesių trukusių kursų išlaikė kvalifikacinį egzaminą. 2012 metų rugsėjį princas vėl buvo išsiųstas į Afganistaną. Šį kartą kaip antrasis smogiamojo sraigtasparnio „Apache“ pilotas-šaulys. Antroji komandiruotė turėtų trukti keturis mėnesius.

Princas Harry – pirmasis Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos narys nuo 1982 metų, asmeniškai dalyvaujantis karinėse operacijose. Prieš tai kariniuose veiksmuose dalyvavo Jorko kunigaikštis Andrew, tarnavęs kariniame jūrų laivyne per karinį konfliktą su Argentina dėl Folklandų salų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius