Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Williamas: Britanijos ir Prancūzijos ryšiai atlaikys „Brexit“

Didžiosios Britanijos princas Williamas, penktadienį kartu su žmona Kate atvykęs dviejų dienų vizito į Paryžių, pažadėjo, kad nepaisant vadinamojo „Brexit“, jo šalis išlaikys glaudžius ryšius su Prancūzija.
Princas Williamas
Princas Williamas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai pirmasis oficialus princo vizitas Prancūzijos sostinėje po jo motinos princesės Dianos žūties per automobilio avariją Paryžiuje 1997 metais.

Williamas, kuris yra antras Didžiosios Britanijos sosto įpėdinių eilėje, ir jo žmona atlieka Jungtinės Karalystės gerosios valios ambasadorių vaidmenį, šaliai ruošiantis pradėti oficialų pasitraukimo iš Europos Sąjungos procesą.

Kalbėdamas per priėmimą, surengtą jauniems prancūzų verslininkams, 34-erių princas pažymėjo, kad abi šalys turi daug bendra.

„Ši partnerystė tęsis, nepaisant Didžiosios Britanijos sprendimo sprendimo išstoti iš Europos Sąjungos,“ – sakė Williamas, paskelbdamas iniciatyvos „Les Voisins“ („Kaimynai“) pradžią. Šia iniciatyva siekiama skatinti glaudesnius anglų ir prancūzų ryšius.

„Mūsų bendradarbiavimas išliks toks pat gilus ir platus,“ – pridūrė jis.

Netrukus po atvykimo į sostinę Williamas ir Kate susitiko su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u, o šeštadienį susitiks su 2015-ųjų lapkritį teroro išpuolį koncertų rūmuose „Bataclan“ išgyvenusiais žmonėmis.

Karališkoji pora šeštadienį taip pat stebės Šešių valstybių čempionato rungtynes tarp Prancūzijos ir Velso „Stade de France“ stadione.

Williamas pastaruoju metu susilaukė kritikos britų žiniasklaidoje už tai, kad užuot dalyvavęs viename Tautų Sandraugos renginyje, išvyko slidinėti su draugais.

Viešumoje pasirodžius vaizdo įrašui, kuriame atostogų Šveicarijos kurorte Verbjė metu princas šoka naktiniame klube, britų bulvarinė spauda suabejojo jo darbo etika.

Maeva Tordo, prancūzė, vadovaujanti bendrovei, kuri skatina startuolių kūrimąsi, per Didžiosios Britanijos ambasadoje surengtą priėmimą linksmai pasišnekučiavo su Williamu.

„Jis turi gerą humoro jausmą. Jauti, kad jis pats norėtų įkurti startuolį. Bet mes neklausėme jo apie šokius,“ – vėliau ji sakė žurnalistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius