-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Williamas per užsienio kelionę siekia aukštų karalienės standartų

Britų princas Williamas sekmadienį atvyko į Oklandą savo pirmojo oficialaus užsienio vizito karalienės Elizabeth II vardu ir sakė, kad labai nori išlaikyti aukštus savo senelės standartus.
Princas Williamas paragavo tradicinių maorių patiekalų, keptų duobėje (2010 m.)
Princas Williamas paragavo tradicinių maorių patiekalų, keptų duobėje (2010 m.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau 27 metų princas, kuris yra antrasis eilėje į britų sostą, prasidedant penkias dienas truksiančiai kelionei Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje, pripažino, kad norėdamas pasiekti šį tikslą turi dar daug padirbėti.

„Noriu sugebėti daryti ką nors gera ir išlaikyti tuos standartus, kuriais ji parodė pavyzdį“, – žurnalistams sakė Williamas.

Paklaustas, ar ir toliau vyks į keliones karalienės vardu, jis stengėsi išsklaidyti didelius lūkesčius: „Palauksime ir pažiūrėsime. Aš pernelyg neįsijausčiau. Man dar reikia daug ko pasimokyti“.

Pastaraisiais metais atliktos apklausos rodo, kad maždaug 40 proc. Naujosios Zelandijos gyventojų norėtų atsisakyti britų monarcho, kaip savo valstybės vadovo, ir pasiskelbti respublika.Tačiau sekmadienį, kai jo darbotvarkėje dominavo sportas, princas kalbėjo kaip tik tai, ko reikia: „Man tiesiog labai smagu visus matyti ir pamatyti daugiau Naujosios Zelandijos, tad tai – nuostabu.“

Be to, kad Naujojoje Zelandijoje karalienės vardu atliks kelias oficialias prievoles, antradienį princas Williamas nuvyks į Australiją ne tokio formalaus trijų dienų vizito.

Tai jau trečiasis princo apsilankymas Naujojoje Zelandijoje. Pirmą kartą jis čia lankėsi su tėvais, princu Charlesu ir velione princese Diana, 1983 metais, kai tebuvo devynių mėnesių kūdikis.

Antrą kartą jis čia atvyko 2005 metais, su regbio komanda „British and Irish Lions“.

Šį sekmadienį princą Oklando oro uoste be didelių iškilmių pasitiko premjeras Johnas Key ir karalienės atstovas Naujojoje Zelandijoje, generalgubernatorius Anandas Satyanandas.

Po pietų atmosfera buvo dar neformalesnė – kasdieniais drabužiais vilkintis Williamas apsilankė regbio stadione „Eden Park“, kuris pertvarkomas kitais metais įvyksiančiam regbio pasaulio čempionatui.

„Jis yra labai malonus jaunuolis, labai atsipalaidavęs. Manau, kad jis yra puikus ir karališkosios šeimos, ir Jungtinės Karalystės ambasadorius. Jo padėtyje negali būti lengva, bet jis elgiasi nuostabiai gerai. Po visais tais reikalais, kurie jam tenka, jis yra tiesiog nuoširdus vyrukas, su kuriuo galima paplepėti“, – girdamas princą sakė Naujosios Zelandijos premjeras.

Williamas taip pat paplaukiojo jachta Oklando uoste, o paskui, apsivilkęs marškinėlius su tradiciniais maorių motyvais ragavo tradicinių, duobėje ruoštų patiekalų.

Pagrindinė oficiali princo pareiga Naujojoje Zelandijoje bus naujo Aukščiausiojo Teismo pastato Velingtone atidarymas šį pirmadienį.

Pastaraisiais metais atliktos apklausos rodo, kad maždaug 40 proc. Naujosios Zelandijos gyventojų norėtų atsisakyti britų monarcho, kaip savo valstybės vadovo, ir pasiskelbti respublika.

Williamas trumpam nutraukė savo, kaip kariškio karjerą, kuri penktadienį peržengė svarbų slenkstį – princas Charlesas Karališkųjų oro pajėgų sraigtasparnių valdymo sudėtingesnės pakopos kursus baigusiam sūnui įteikė piloto ženklelį.

Vėliau šį mėnesį Williamas turi pradėti paieškos ir gelbėjimo piloto kursus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius