Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prisaikdintas naujasis Italijos ministrų kabinetas

Italijos premjero Paolo Gentiloni naujasis ministrų kabinetas pirmadienį buvo oficialiai prisaikdintas, o trečia didžiausia euro zonos ekonomika stengiasi užtikrinti Europą, kad jos politinė krizė baigėsi.
Paolo Gentiloni
Paolo Gentiloni / AFP/„Scanpix“ nuotr.

62 metų P.Gentiloni suformavo naują centro kairiųjų pažiūrų vyriausybę, praėjusią savaitę atsistatydinus premjerui Matteo Renzi, kai šis triuškinamai pralaimėjo referendumą dėl konstitucinės reformos. Kad išlaikytų politinį stabilumą, naujasis premjeras išlaikė administracijos sudėtį beveik nepakeistą.

Naujoji vyriausybė turės vadovauti Italijai iki rinkimų, planuojamų 2018 metų vasarį, tačiau jie gali būti surengti ir metais anksčiau.

„Darau viską, kad rasčiau greičiausią įmanomą sprendimą“ krizei, sakė P.Gentiloni.

„Kaip matote iš sudėties, vyriausybė tęs inovatyvų M.Renzi vyriausybės kelią“, – pridūrė jis.

Naujuoju užsienio reikalų ministru buvo paskirtas Angelino Alfano – buvęs ankstesnio premjero Silvio Berlusconi protežė.

Finansų ministru lieka Pieras Carlo Padoanas, greičiausiai tokiu žingsniu tikimasi užtikrinti rinkas, kad Italija gali susidoroti su bankų sektorių krečiančia krize.

A.Alfano vidaus reikalų ministro postą atidavė Marco Minniti, kuris anksčiau buvo valstybės sekretoriumi. Išeinančioje administracijoje jis buvo atsakingas už saugumo paslaugas.

„Stiprybė ir optimizmas“

M.Renzi administracijoje už konstitucines reformas buvusi atsakinga ministrė Maria Elena Boschi tapo ministro pirmininko sekretoriaus pavaduotoja.

35 metų politikė yra itin artima M.Renzi sąjungininkė. Iš jos tikimasi, kad buvusio premjero balsas bus tebegirdimas ir naujojoje administracijoje.

„Sėkmės darbe Paolo Gentiloni ir jo vyriausybei. Tegyvuoja Italija“, – „Twitter“ rašė M.Renzi.

Opozicinės partijos savo ruožtu pavadino P.Gentiloni tiesiog M.Renzi marionete.

Prieš isteblišmentą nukreipto „Penkių žvaigždučių“ judėjimo atstovai pareiškė, kad palikus valdžioje senąją komandą ignoruoti žmonių, balsavusių prieš M.Renzi, norai.

Jo įkūrėjas komikas Beppe Grillo sakė, kad jo partija sausį organizuos masinį protestą.

Giorgia Meloni iš dešiniojo sparno partijos „Italijos broliai“ taip pat pavadino naująją administraciją „spjūviu į veidą italams“ ir pažadėjo surengti didelį protestą.

P.Gentiloni sutiko, kad referendume patirtas pralaimėjimas atskleidė masinį nepasitenkinimą vangia ekonomika ir nedarbu, ypač tarp vidurinės klasės atstovų ir jaunimo. Jis sakė, kad darbo rinka bus „šios vyriausybės prioritetas“.

„Neneigsiu, kad yra sunkumų“ po M.Renzi atsistatydinimo, „bet dirbsime su stiprybe ir optimizmu“, sakė naujasis premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius