-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 23 /12:39

Ataskaitos apie Ramzano Kadyrovo grėsmę Rusijai pristatyme – išpuolis ir pranešimas apie bombą

Rusijos opozicijos atstovai pristatė nepriklausomų ekspertų ataskaitą, kurioje įrodinėjama Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo keliama grėsmė Rusijos saugumui. Šią ataskaitą jau spėjo gauti ir išplatino ją gavęs R.Kadyrovas. Ataskaitos pristatymo metu gauta žinia apie konferencijų salėje padėtą sprogmenį.
Ilija Jašinas pristato ataskaitą apie Ramzaną Kadyrovą
Ilija Jašinas pristato ataskaitą apie Ramzaną Kadyrovą / youtube.com stopkadras

Tiesa, ataskaitos rengėjai nusprendė tęsti pristatymą ir nepradėti evakuacijos, nepatikėję grasinimu.

Pristatymo metu į salę įsiveržė protestuotojas, kuris keikdamasis ir rėkdamas „Ramzanas Rusijai padarė daugiau nei tu“ bandė užpulti I.Jašiną, bet buvo laiku sustabdytas ir išvestas.

I.Jašino teigimu, ataskaitos rengėjai ilgai mąstė, kaip išplatinti šį leidinį Čečėnijoje, bet dabar pats R.Kadyrovas išsprendė šią problemą. „Esame tikri, kad ši ataskaita pasieks visų čečėnų namus“, – ironizuodamas sakė I.Jašinas.

VIDEO: Кадыров. Доклад Ильи Яшина. Прямая трансляция

Opozicijos atstovai pažymėjo, kad jų ataskaita nukreipta ne prieš čečėnų tautą, bet prieš ją valdantį korumpuotą režimą. Būtent todėl ataskaita pristatyta vasario 23-ąją, tą dieną, kurią 1944 metais sovietų režimas pradėjo čečenų ir ingušų tautų trėmimą.

„Vladimirui Putinui tenka atsakomybė dėl Kadyrovo režimo įsitvirtinimo Čečėnijoje“, – pabrėžė I.Jašinas. „Šiandien režimą galima apibūdinti kaip visa apimantį. Kadyrovas valdo ir žiniasklaidos priemones, ir teisėsaugos struktūrą“, – pridūrė opozicionierius.

Čečėnijoje neįtikėtino palaikymo sulaukia Kremliaus palaikoma „Vieningoji Rusija“. Ten už ją balsuoja beveik 99 proc. rinkėjų. Panašaus fanatiško palaikymo sulaukia ir R.Kadyrovo remiamas Vladimiras Putinas, dar prieš daugiau nei dešimtmetį buvęs vienu didžiausių Čečėnijos priešu.

„Kadyrovas sukūrė kvazi-islamo valstybę, kurioje religija dangstoma visų struktūrų kontrolė“, – pabrėžė I.Jašinas. 

Jo teigimu, viena pagrindinių ataskaitos temų – korupcija. „Čečėnija – vienas labiausiai iš federalinio biudžetų remiamų regionų“, – teigė jis, pridurdamas, kad gaunami pinigai švaistomi su Kremliaus žinia.

„Beveik kiekvienas čečėnas turi aukoti Kadyrovo fondui“, – sakė I.Jašinas. Kadyrovo tėvo Achmeto vardu pavadintas fondas yra valdomas Ramzano motinos. Manoma, kad į šį fondą surinktos „aukos“ yra naudojamos režimo kariniam stiprinimui.

Pinigai švaistomi ir asmeninėms garbėtroškos Čečėnijos lyderio ambicijoms. Už federalinio biudžeto pinigus jis kvietėsi į sostinę Grozną bokso legendą Mike'ą Tysoną ir aktorę Hillary Swank. 

Jo valdose yra ir privatus zoologijos sodas, kuriame apgyvendintos meškos, liūtai ir kiti egzotiški gyvūnai.

„Kadyrovo fondas nei vieną kartą neatsiskaitė valstybei dėl savo išlaidų, kaip tai privalo padaryti visos panašios organizacijos“, – pabrėžė I.Jašinas.

„Nei viename Rusijos regione nėra armijos, kuri būtų atsakinga ne karinių pajėgų vadams, o paties regiono vadovui“, – sakė jis. Opozicijos atstovo teigimu, būtent R.Kadyrovo vyrai nužudė Čečėnijos žmogaus teisių gynėją Nataliją Estemirovą.

Pasak I.Jašino R.Kadyrovas stovi ir už Boriso Nemcovo nužudymo. „Neaišku, ar jis šio nužudymo organizatorius, ar užsakovas, bet jo vaidmuo neabejotinas“, – sakė jis, pridurdamas, kad Čečėnijos lyderio kariai Ruslanas Geremejevas ir Zauras Dadajevas organizavo ir atliko žmogžudystę.

„Kadyrovas po nužudymo aiškino, kad Dadajevas yra patriotas“, – sakė I.Jašinas.

„Reikalaujame, kad Ramzanas Kadyrovas tuojau pat būtų atstatydintas, kad Čečėnija grįžtų į pagarbos įstatymams kelią“, – pareiškė I.Jašinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius