Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profsąjunga: į protestą prieš pensijų reformą Paryžiuje susirinko 0,5 mln. žmonių

Vien Paryžiuje antradienį pusė milijono žmonių protestavo prieš Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono remiamą pensijų reformą, pranešė pagrindinė profsąjunga CGT.
Protestas prieš pensiijų reformą Bordo mieste
Protestas prieš pensiijų reformą Bordo mieste / „SIPA“/„Scanpix“

Šis skaičius yra didesnis nei 400 000 žmonių, kuriuos CGT nurodė susirinkus Paryžiuje ankstesnę mitingo dieną, sausio 19-ąją. Tuomet Vidaus reikalų ministerija skelbė daug mažesnį susirinkusiųjų skaičių – 80 000.

Skaičiuota, kad į gatves antradienį visoje šalyje išeis apie 1 mln. žmonių, protestuojančių prieš planus padidinti pensinį amžių nuo 62 iki 64 metų, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis iš policijos.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, visoje šalyje mobilizuota apie 11 tūkst. policininkų, o 4 tūkst. jų dislokuoti Paryžiuje.

Šių metų sausio 19 dieną apie 1,1 mln. žmonių išėjo į gatves protestuodami prieš siūlomą reformą ir tai buvo didžiausias protestas nuo paskutinio svarbaus pensijų reformos etapo 2010 metais.

Milijonams prancūzų antradienį teko ieškoti alternatyvių būdų pasiekti kelionės tikslą, dirbti iš namų ar paimti poilsio dieną, kad galėtų prižiūrėti savo mokyklinio amžiaus vaikus, nes transporto ir švietimo sektorių darbuotojai prisijungė prie streikuotojų.

Dauguma Paryžiaus metro ir priemiestinių geležinkelių paslaugų antradienį smarkiai apribotos, pranešė sostinėje veikianti transporto operatorė RATP.

Tuo metu geležinkelių bendrovė SNCF prognozavo, kad tarpmiestinių traukinių grafikas taip pat sutrikdytas – prognozuota, kad važiuos tik vienas iš trijų greitųjų traukinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius