Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prognozės: ES žlugimas, pasaulis milžiniškos depresijos akivaizdoje

Garsus Rusijos ekonomistas Michailas Chazinas pasidalino savo ekonominėmis prognozėmis. Tarp jų – kad niekas neinvestuos į Baltijos šalis, Europos Sąjunga (ES) sužlugs, o pasaulio laukia milžiniška ekonomikos depresija.
ES simbolis Prahoje
Ekonomisto teigimu, džiūgauti dėl ES ateities pagrindo nėra. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Garsus ekonomistas, dar 2003 metais prognozavęs ateinančią krizę, multivaliutinio pasaulio koncepcijos autorius davė interviu naujienų portalui dv.ee. Šiame interviu jis teigia, kad artimiausiu laiku niekas nebenorės investuoti į Latviją, Estiją, Ukrainą ir Lietuvą. „Šioms šalims dabar sako – viskas, pinigai baigėsi“, – sako ekonomistas.

Jo teigimu, rimtos bėdos užklupo ir pačią ES. „Bėda ta, kad ES turi biudžetą, iš kurio apmokamos programos, kaip suvienodinti gyvenimo lygį skirtingose ES dalyse. Tačiau biudžetą pagrinde papildo keturios valstybės: Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija ir Italija. Didžiąją Britaniją galime išmesti, nes krizės metu nebėra tokios ekonomikos. Italija turi savų problemų su pietine šalies dalimi. Vokietija jau paskelbė, kad pinigų į antikrizinius fondus neduos. Beje, visos išvardintos šalys gauna pinigus iš eksporto į JAV, o ten paklausa mažėja, ir mažės ji dar keturis metus“, – nepavydėtiną situaciją nusako ekonomistas.

Į tiesų klausimą, ar, jo nuomone, ES žlugs, jis atsakė, kad dabartine forma – taip, tik neaišku kada. Jo teigimu, prie šio klausimo bus galima grįžti rudenį. Mat, ekonomisto teigimu, antrąjį ketvirtį dėl antikrizinio JAV plano šioje šalyje situacija kiek pagerės, tačiau rudenį infliacija vėl staigiai šoks į viršų. Būtent tada ir kils mintys, iš kokių pinigų toliau gyventi ES.

Anot M.Chazino, šiai krizei nebuvo pasiruošęs niekas. Į klausimą, kad krizė galėtų pasibaigti, jis atsakė: „To galima tikėtis po kokių 25 metų“. Staigiojo ekonomikos nuosmukio stadija, jo teigimu, baigsis 2012 metais, o paskui prasidės ilgai trunkanti ekonomikos krizė, kuri, specialisto teigimu, bus dar didesnė nei Didžioji depresija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius