-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prognozės: kas mūsų laukia šiais metais ir artimiausią dešimtmetį?

Įtakingų užsienio leidinių žurnalistai prognozuoja, kas mūsų laukia šiais metais. Kai kurie žengia dar toliau ir prognozuoja, kaip gyvenimas keisis per artimiausius dešimt metų.
Žemė
Žemė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„The Financial Times“ prognozuoja, kad naftos kaina šiais metais nesikeis, už barelį ir toliau bus mokama 70–80 JAV dolerių. Leidinyje prognozuojama, kad šiais metais nei viena euro zonos šalis nepaskelbs defolto, nes nei vienai Vyriausybei tai paprasčiausiai nebus leista – bus suteikta finansinė parama, o vėliau pareikalauta sutvarkyti šalies finansų politiką.

Šio leidinio prognozėmis, Izraelis šiais metais nebombarduos Irano branduolinių objektų, nes bijos atsakomojo smūgio. Apžvalgininkų nuomone, lygiai po metų pasaulio lyderiai svarstys ne tai, kada bus bombarduojamas Iranas, o tai, kada Iranas sukurs atominę bombą.

„Financial Times“ prognozuoja ir tai, kas taps pasaulio futbolo čempionais. Leidinio apžvalgininkas teigia, kad daugiausia šansų turi Brazilija, nors nereikėtų užmiršti ir Ispanijos. Beje, „tamsiuoju arkliuku“ laikoma JAV rinktinė.

Šie metai, prognozuojama, pasieks šilumos rekordus, kas galiausiai privers pasaulio šalių lyderius griebtis sprendimų, kaip kovoti su klimato atšilimu.

Tuo tarpu „The Guardian“, priešingai nei „Financial Times“, rašo, kad pasauliui didžiausią pavojų kelti gali Izraelio smūgis įtartiniems objektams Irane. Tai gali sukelti didelius neramumus Artimuosiuose Rytuose. Apžvalgininkų teigimu, būtent bandymas užmegzti šiltesnius santykius su Iranu turėtų įnešti ramybės į visą regioną.

„The Independent“ aptarinėja ne tik šiuos metus, bet ir žiūri dar toliau – kaip pasikeis mūsų gyvenimas 2020 metais. Apžvalgininkų manymu, tokį vartojimo bumą, kuris buvo būdingas pastariesiems dešimtmečiams, reikia užmiršti. Manoma, kad bus labiau vertinama prekių kokybė, ilgalaikiškumas. Beje, pigias atvežtines prekes iš Azijos turėtų pakeisti Afrikoje pagaminti produktai.

Prognozuojama ir tai, kad kur kas sudėtingesnės taps kelionės lėktuvais – ypač sudėtingi patikrinimai oro uostuose truks kone visą dieną. Iki 2020 metų iki 300 JAV dolerių už barelį turėtų pabrangti ir nafta.

Anot apžvalgininkų, „Facebook“, „Twitter“ ir kiti socialiniai tinklai domins daugiausia vidutinio amžiaus žmones, tuo tarpu jaunimas iki 25 metų vis labiau teiks pirmenybę realiam bendravimui.

Prognozuodami pokyčius politikoje, leidinio apžvalgininkai teigia, kad rinkėjai vis įtariau žvelgs į jaunus politikus, vyresnis amžius politikui taps rimtu privalumu. 

Beje, iki 2020 metų, anot apžvalgininkų, Didžiojoje Britanijoje užsidarys paskutinė muzikinė parduotuvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius