Programišiai įsilaužė į H.Clinton rinkimų štabo vadovo „Twitter“ paskyrą ir paragino balsuoti už D.Trumpą

JAV demokratų kandidatės į prezidentus Hillary Clinton kampanijos vadovo Johno Podestos „Twitter“ paskyra veikiausiai tapo kibernetinės atako taikiniu – trečiadienį joje trumpam pasirodė žinutė, raginanti balsuoti už respublikoną Donaldą Trumpą, pranešė Amerikos žiniasklaida.
Donaldo Trumpo ir Hillary Clinton antrieji debatai
Donaldo Trumpo ir Hillary Clinton antrieji debatai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Podestos paskyroje buvo paskelbta žinutė „Aš pakeičiau komandą, 2016-aisiais balsuokit už Trumpą“, bet ji buvo greitai ištrinta.

Keliomis dienomis anksčiau buvo paskelbta, kad buvo įsibrauta į J.Podestos elektroninio pašto paskyrą, o vyriausybių paslaptis viešinantis tinklalapis „WikiLeaks“ paskelbė tūkstančius jo susirašinėjimo dokumentų.

J.Podesta nurodė, kad Federalinis tyrimų biuras (FTB) imsis tirti ataką prieš jo elektroninio pašto sistemą. Kampanijos vadovas tvirtino, kad dėl to incidento kalti programišiai iš Rusijos, ir pridūrė, kad Maskva galbūt koordinuoja savo veiksmus su D.Trumpu, kad pakreiptų rinkimų kampaniją šio kandidato naudai.

Pasak J.Podestos, tyrimas dėl įsibrovimo į jo elektroninį paštą yra dalis platesnio tyrimo dėl Rusijos kibernetinių atakų prieš JAV.

H.Clinton anksčiau irgi ne kartą išsakė nuogąstavimų, kad Rusija, organizuodama kibernetines atakas, stengiasi paveikti JAV prezidento rinkimų procesą.

Dienraštis „The Wall Street Journal“ trečiadienio vakarą paskelbtame straipsnyje citavo neįvardytus šaltinius, kurie sakė, kad FTB neatmeta galimybės, jog ataka prieš J.Podestos elektroninio pašto paskyrą buvo organizuota būtent Rusijos.

Tuo tarpu Maskva griežtai atmeta pareiškimus, kad ji yra kaip nors susijusi su įsilaužimais į JAV demokratų elektroninio pašto sistemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius