Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutraukta Maskvos mero Lužkovo pavaduotojo baudžiamoji byla

Maskvos prokuratūra atšaukė Tyrimų komiteto sprendimą iškelti baudžiamąją bylą dėl korupcijos Maskvos mero Jurijaus Lužkovo pavaduotojui Aleksandrui Riabininui.
Maskvos meras Jurijus Lužkovas
Maskvos meras Jurijus Lužkovas / „Scanpix“ nuotr.

„Paaiškėjo, kad patikrinimas rengiant bylą buvo atliktas neišsamiai, iškeliant baudžiamąją bylą nebuvo surinkta pakankamai duomenų, rodančių, kad Riabininas padarė nusikaltimą“, – pirmadienį pranešė Rusijos sostinės prokuratūros atstovė Valentina Titova.

Maskvos investicinių programų kontrolės ir reguliavimo komiteto vadovas A.Riabininas praėjusią savaitę buvo apkaltintas „tarnybos įgaliojimų viršijimu“.

Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros nuomone, pareigūno kaltė buvo ta, kad jis „privertė verslininką perduoti į savo dukters nuosavybę „200 kvadratinių metrų negyvenamąsias patalpas Maskvos centre“.

Maskvos mero pirmasis pavaduotojas Jurijus Rosliakas pranešė, kad žinia apie baudžiamosios bylos iškėlimą A.Riabininui, kuris yra labai artimas dabartiniam merui, šokiravo sostinės vadovybę.

Maskvos investicinių programų kontrolės ir reguliavimo komitetas buvo įsteigtas 2006 metais tam, kad kontroliuotų statybos procesą sostinėje (be suderinimo su juo nebuvo priimamas nė vienas statybų dokumentas).

Pernai sausį Tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą Maskvos Vyriausybės Keklamos komiteto vadovui Vladimirui Makarovui – taip pat apkaltino įgaliojimų viršijimu.

Rugpjūtį pareigūnas buvo areštuotas. Tačiau šių metų vasaryje teismas paleido jį laidavus Maskvos miesto dūmos pirmininkui Vladimirui Platonovui. Mėginimai pradėti Maskvos pareigūnų teisminį persekiojimą buvo dingstis daugeliui stebėtojų kalbėti apie federalinės valdžios susipriešinimą su J.Lužkovu, kuris be pertraukos vadovauja šalies sostinei nuo 1992 metų.

J.Lužkovas buvo vienas „Vieningosios Rusijos“ steigimo iniciatorių, o dešimto dešimtmečio pabaigoje – vienas pagrindinių pretendentų į prezidento postą, kuris atiteko Boriso Jelcino proteguojamam Vladimirui Putinui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius