Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai: buvusio koncentracijos stovyklos Aušvice mediko nebegalima teisti

Vokiečių prokurorai nori užbaigti buvusio nacių SS pajėgų mediko, dirbusio Aušvico koncentracijos stovykloje, teismo procesą, sakydami, kad dėl ilgų bylos nagrinėjimo atidėliojimų beveik 97 metų įtariamasis nebeteistinas.
Huberto Zafke
Hubertas Zafke / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Aušvicas

Šverino miesto prokuratūra ketvirtadienį pareiškė, kad per pastaruosius mėnesius Hubertą Zafke dukart ištyrę ekspertai nustatė, kad jis negali stoti prieš teismą.

2015 metais H.Zafke buvo apkaltintas bendrininkavimu nužudant 3681 žmogų, kai dirbo Aušvico koncentracijos stovykloje. Kaltinamojo advokatas sako, kad jo ginamasis nepadarė nieko nusikalstama.

Birželio mėnesį nuo bylos nagrinėjimo buvo nušalinti trys Noibrandenburgo teismo teisėjai, kurie daug kartų atidėjo bylos nagrinėjimą, kilus klausimų dėl kaltinamojo sveikatos būklės. Teisėjai buvo nušalinti, kai prokurorai ir Aušvico aukų artimuosius atstovaujantys advokatai pasiskundė dėl galimo teisėjų šališkumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius