Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuroras: teroro aktas Minsko metropolitene nesusijęs su politinėmis ar kitomis jėgomis

Baltarusijos generalinis prokuroras Grigorijus Vasilevičius pareiškė, jog tyrėjai byloje dėl teroro akto Minsko metropolitene neturi duomenų, kad „bombos“ sprogdintojams netiesiogiai vadovavo politinės ar kokios nors kitos jėgos.
„Oktiabrskaja“ metro stotyje
„Oktiabrskaja“ metro stotyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nematyti, kad šiems žmonėms iš užkulisių vadovavo politinės ar kokios nors kitos jėgos“, – pareiškė generalinis prokuroras, kalbėdamas ketvirtadienį parlamente.

Kalbėdamas apie nusikaltimo padarymo motyvus G.Vasilevičius pažymėjo: „Koks gali būti motyvas žmogui, padariusiam nusikaltimą, per kurį žuvo daug žmonių?“

„Šis žmogus (teroro akto vykdytojas, – red. past.) – pakaltinamas. Bet kad jo smegeninė išgverusi, tai be jokios abejonės“, – sakė generalinis prokuroras.

Pasak jo, „tyrimas dirba iš pagrindų“. „Per artimiausius porą mėnesių bus aišku, kada byla bus perduota į teismą“, – sakė G.Vasilevičius.

Pabrėžęs, jog būtina užkirsti kelią tokiems nusikaltimams, generalinis prokuroras pareiškė, kad „yra pagrindo imtis kai kurių teisinių, organizacinių ir ideologinių priemonių“.

Per sprogimą Minsko metropolitene balandžio 11 dieną žuvo 14 žmonių, maždaug 200 buvo sužeisti.

Kaltinimas pagal Baltarusijos baudžiamojo kodekso 289 str. 3d. dėl terorizmo fakto – sprogimo Minsko metropolitene įvykdymo – pateiktas dviem Baltarusijos piliečiams.

Anksčiau generalinio prokuroro pavaduotojas Andrejus Švedas taip pat pranešė žurnalistams, kad šioje baudžiamojoje byloje dar vienam tardomajam pateiktas kaltinimas pagal BK 285 str. – neteisėta sprogiųjų medžiagų apyvarta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius