-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prorusiško „Santarvės centro“ lyderis: Latvija būtų saugi, jeigu vadovautume mes

Rinkėjų aktyvumas šeštadienį vykstančiuose Latvijos parlamento rinkimuose vidurdienį buvo 23,12 proc. – per penkias valandas balsavo 359 tūkst. 500 rinkėjų, rodo Centrinės rinkimų komisijos (CRK) duomenys.
Nilas Ušakovas
Nilas Ušakovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Latvija Rinkimai

Iš jų 30 400 rinkėjų, arba 1,95 proc., pasinaudojo išankstinio balsavimo galimybe, jų balsalapiai buvo atiduoti per tris paras iki šeštadienį prasidėjusio visuotinio balsavimo, likę 329 tūkst. 100 rinkėjų balsavo per pirmas penkias valandas šeštadienį.

Kaip matyti iš CRK duomenų, balsuojančiųjų aktyvumas yra maždaug toks pat kaip ir per ankstesnius parlamento rinkimus.

Didesnis aktyvumas negu praėjusiuose rinkimuose iki vidurdienio buvo Rygoje, vakariniame Kuršo regione, šalies centre Žiemgaloje, mažesnis aktyvumas užfiksuotas rytuose Latgaloje ir šiaurės rytuose Vidžemėje.

Rygoje iki vidurdienio balsavo 24,15 proc. balsavimo teisę turinčių piliečių, palyginimui – 21,5 proc. ankstesniuose rinkimuose. Latgaloje šiemet iki vidurdienio balsavo 21, 65 proc., kai 2011 metais tuo metu buvo balsavę 23,27 proc. rinkėjų.

Šiemet eiliniams parlamento rinkimams Latvijoje ir užsienyje užregistruoti iš viso 1 552 235 rinkėjai. Rinkimų apylinkės Latvijoje šeštadienį veiks nuo 7 iki 20 valandos.

Latvija būtų saugi vadovaujant prorusiškam „Santarvės centrui“, sako partijos lyderis

Latvija būtų saugi, jeigu jai vadovautų prorusiška kairioji partija „Santarvės centras“, jos lyderis Nilas Ušakovas pareiškė žurnalistams, šeštadienį atidavęs savo balsą parlamento rinkimuose.

„Valstybė būtų neabejotinai saugi „Santarvės“ rankose“, – tikino jis.

N.Ušakovas, kuris taip pat yra Rygos meras, pridūrė esantis gerai nusiteikęs ir prognozavo, kad rinkimus laimės jo partija

N.Ušakovas, kuris taip pat yra Rygos meras, pridūrė esantis gerai nusiteikęs ir prognozavo, kad rinkimus laimės jo partija.

„Mes prognozuojame pirmąją vietą (sau), bet kiek mandatų galiausiai gausime – priklausys nuo rinkėjų“, – sakė politikas.

Paklaustas BNS, kas galėtų tapti „Santarvės centro“ partneriais, jeigu partijai atsivertų galimybę formuoti naują valdančiąją koaliciją, N.Ušakovas pareiškė, kad jo judėjimas „nėra alergiškas“ nė vienai politinei jėgai ir būtų pasiruošęs kurti „vaivorykštės koaliciją“.

„Mes nesame itin alergiški nė vienai politinei jėgai – esame pasiruošę gerbti visų rinkėjų pasirinkimą ir pasiruošę vaivorykštinei vyriausybei“, – sakė jis.

„Santarvės centro“ lyderis nurodė, kad šiais metais svarbu ne kiek partijų pateks į parlamentą, o kas bus išrinkti.

N.Ušakovas atskleidė balsavęs už „Santarvės centro“ sąrašą, neatlikdamas jokio papildomo reitingavimo ir nieko neišbraukdamas.

„Niekam nesuteikiau (palaikymo) pliusų ir nieko neišbraukiau, nes visa komanda yra vienodai gera“, – sakė jis.

BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Latvijos premjerė Laimdota Straujuma
BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Latvijos premjerė Laimdota Straujuma

Latvijos premjerė įsitikinusi savo partijos sėkme parlamento rinkimuose

Latvijos premjerė Laimduota Straujuma tvirtai įsitikinusi, kad jos centro dešinioji partija „Vienybė“ gerai pasirodys per šeštadienį vykstančius parlamento rinkimus.

„Norėčiau tikėti, kad būsiu išrinkta į parlamentą – o tuomet pamatysime rezultatus“, – sakė vyriausybės vadovė, atidavusi balsą Rygos priemiestyje Jaunmarupėje.

„Santarvės centro“ lyderis Nilas Ušakovas yra sakęs, kad Vladimiras Putinas yra geriausias prezidentas Rusijai

„Tikiu, kad „Vienybė“ nugalės, o (kairioji prorusiška partija) „Santarvės centras“ negaus daug balsų, nes šalies saugumas – visų svarbiausia. Nesu tikra dėl „Santarvės centro“ ir (jo požiūrio į Latvijos) nepriklausomybę, nes „Santarvės centro“ lyderis Nilas Ušakovas yra sakęs, kad Vladimiras Putinas yra geriausias prezidentas Rusijai“, – pridūrė L.Straujuma.

Premjerė paragino piliečius aktyviai balsuoti, pabrėždama, kad kiekvienas balsas yra svarbus. L.Straujuma prisipažino balsavusi už savo „Vienybę“ ir palaikiusi vieną partijos sąrašo kandidatą bei išbraukusi kitų dviejų vardus, tačiau jų neatskleidė.

Paklausta apie galimybes bendradarbiauti su naująja partija „Iš širdies – Latvijai“ (NSL), įkurta buvusios valstybės sekretorės Ingunos Sudrabos, premjerė sakė, kad tokios partnerystės galimybę komentuoti kol kas pernelyg sunku, nes lieka neaiški I.Sudrabos pozicija dėl geopolitinių aspektų, o jos politiniai pareiškimai taip pat iki šiol buvo migloti.

Kalbėdama apie savo prioritetus, L.Straujuma paminėjo planus didinti finansavimą sveikatos apsaugai, vaistų pramonei ir bendram ekonomikos augimui.

Premjerė į rinkimų apylinkę Jaunmarupėje buvo atvykusi kartu su savo anūke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius