-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Protestuodamas prieš agresiją Ukrainoje Raudonojoje aikštėje bandė pasikarti P.Pavlenskis

Protesto prieš Rusijos valdžią vardan pernai prie Raudonosios aikštės grindinio savo sėklides prikalęs menininkas Piotras Pavlenskis trečiadienį bandė pasikarti Raudonojoje aikštėje. Taip jis protestavo prieš Vladimiro Putino veiksmus Ukrainoje. Laimei, jauną vyrą pavyko išgelbėti – po to jis iškart atsidūrė policijos rankose.
Dailininkas P.Pavlenskis rengia akcijas, kurių metu save žaloja.
Dailininkas P.Pavlenskis rengia akcijas, kurių metu save žaloja. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo Naviny.by, prieš užsinerdamas kilpą menininkas perskaitė manifestą apie minties ir valios laisvę Rusijoje, o vėliau paragino rusus sukilti prieš valdžią. Vėliau jis buvo išvežtas į policijos padalinį, kur jo pareikalavo pasiaiškinti.

Užsisiūdamas burną Kazanės soboro fone norėjau parodyti menininko padėtį Rusijoje: viešumo draudimą. Man bjaurus visuomenės išgąstis, masinė paranoja, kurią matau visur.

P.Pavlenskis stovėjo eilėje prie Mauzoliejaus, kur kilo diskusija apie V.Putino veiksmus, į pokalbį pradėjo įsitraukti vis daugiau žmonių. Staiga jis iššoko iš minios, užsinėrė kilpą, o kitą jos galą užmetė ant paaukštinimo. Žmonės greitai jį nuėmė ir iškvietė greitąją pagalbą.

Jis ne pirmą kartą šokiruoja aplinkinius – menininkas prieš kurį laiką buvo užsisiuvęs burną.

„Užsisiūdamas burną Kazanės soboro fone norėjau parodyti menininko padėtį Rusijoje: viešumo draudimą. Man bjaurus visuomenės išgąstis, masinė paranoja, kurią matau visur“, – yra sakęs jis.

Pernai lapkritį P.Pavlenskis Raudonojoje aikštėje išsirengė nuogas ir prikalė prie grindinio savo sėklides. Ši akcija įvyko Rusijoje minint policijos dieną.

„Nuogas menininkas, žiūrintis į prie Kremliaus dangos prikaltus savo kiaušus, – apatijos, politinio abejingumo ir šiuolaikinės Rusijos visuomenės metafora“, – sakė jis.

Policija menininko atžvilgiu buvo pradėjusi kelias baudžiamąsias bylas, jos vėliau buvo nutrauktos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Piotras Pavlenskis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Piotras Pavlenskis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius