Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Protestuotoją mušęs Prancūzijos prezidento apsaugininkas bus atleistas

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono biuras penktadienį nurodė pradėjęs vieno apsaugos vadovų, kuris gegužės mėnesį per demonstraciją Paryžiuje mušė protestuotoją, atleidimo procedūrą.
Alexandre'as Benalla
Protestuotoją mušęs Alexandre'as Benalla bus atleistas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dienraščio „Le Monde“ šią savaitę paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip Alexandre'as Benalla, dėvėjęs riaušių policininko šalmą su antveidžiu, smogia rankomis ir kojomis jaunam vyrui per gegužės 1-ąją Paryžiaus centre vykusią demonstraciją.

A.Benalla, kuris nėra policininkas ir anksčiau yra dirbęs asmens sargybiniu, tą nedarbo dieną turėjo leidimą „stebėti policijos operacijas“ ne tarnybos metu, nurodė E.Macrono biuras.

„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas ir Brigitte Macron
„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas ir Brigitte Macron

Paryžiaus prokurorai sakė, jog A.Benalla buvo sulaikytas apklausai dėl užpuolimo ir dėl to, kad apsimetė policijos pareigūnu.

E.Macrono biuras nurodė, kad sprendimas atleisti A.Benalla buvo priimtas paaiškėjus naujiems faktams.

Tyrimui artimas šaltinis sakė, jog taip pat buvo sustabdyti trijų policijos pareigūnų įgaliojimai – įtariama, kad šie pareigūnai davė A. Benalla stebėjimo kamerų per minėtą demonstraciją nufilmuotą medžiagą, taip bandydami įrodyti jo nekaltumą.

„Jis įtariamas gavęs medžiagos iš policijos, nors neturėjo įgaliojimų ją gauti“, – nurodė Eliziejaus rūmai.

Pasirodžius antram įrašui, kuriame matyti, kaip A.Benalla agresyviai pargriauna ant žemės jauną moterį, parlamentas suformavo tyrimo komisiją.

Gegužės mėnesį A.Benalla buvo dviem savaitėms nušalintas nuo pareigų be apmokėjimo už tą laikotarpį, o vėliau perkeltas į kitą postą, bet prokurorams apie incidentą nebuvo pranešta.

A.Benalla buvo populiarus ir dažnai matomas E.Macrono rinkimų kampanijos veikėjas, paprastai nuolat lydėdavęs tuometį kandidatą. Prezidentūros darbuotoju jis tapo 2017 metų gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius