Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puerto Riką supurtęs naujas žemės drebėjimas apgadino pastatų

Puerto Riko pietinėje dalyje antradienį įvykęs 5 balų žemės drebėjimas nesmarkiai apgadino kai kuriuos pastatus, bet pranešimų apie nukentėjusius žmones nebuvo.
Žemės drebėjimas
Žemės drebėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šią JAV valdą įvairaus stiprumo požeminiai smūgiai krečia jau ilgiau kaip mėnesį.

Pietinio pajūrio miesto Gvajaniljos pareigūnai pranešė, kad netoli vieno savivaldybės baseino, kuris jau anksčiau buvo uždarytas, atsirado įtrūkimų sienoje ir arkoje. Po drebėjimo imtasi kruopščiai tikrinti namus, mokyklas ir kitus pastatus.

„Bijau, kad jie vėl buvo paveikti“, – naujienų agentūrai AP sakė Gvajaniljos valdžios atstovas Danny Gonzalezas ir pridūrė, kad buvo juntamas stiprus kratymas.

Žemės drebėjimo, įvykusio 10 val. 45 min. vietos (16 val. Lietuvos) laiku epicentras buvo už 15 km į pietryčius nuo Gvanikos, o jo židinys buvo 7 km gylyje, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS). Požeminiai smūgiai buvo juntami visoje saloje.

Puerto Riko seismologijos instituto „Seismic Network“ direktorius Victoras Huerfano sakė AP, kad šis drebėjimas buvo vienas iš daugelio požeminių smūgių, įvykusių po sausio 7-ąją salą supurčiusio 6,4 balo drebėjimo, pareikalavusio vieno žmogaus gyvybės ir sugriovusio šimtus namų bei mokyklų.

Per valandą po šio didžiojo žemės drebėjimo buvo užfiksuota 10 pakartotinių smūgių, nurodė jis.

„Tai tęsis, ir tai tęsis kurį laiką“, – perspėjo V.Huerfano.

Puerto Riko pietuose apie 4 000 žmonių tebegyvena evakuacijos centruose, o pareigūnai prognozuoja, kad po naujausio smūgio šis skaičius dar padidės. Pasak tarnybų, dauguma ten apsistojusių tiesiog bijo sugrįžti namo, net jeigu jų namai nebuvo apgadinti.

Gvanikos meras Santosas Seda sakė AP, kad jo miestelyje pranešimų apie žalą nebuvo, bet jis nerimauja dėl besikartojančių smūgių daromo psichologinio poveikio žmonėms.

„Tai žingsnis atgal po mūsų emociškai padarytos pažangos“, – po naujausio smūgio kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius