-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pūgos šėlsmas Estijoje: gelbėtojai prašo žmonių neiti į darbą, likti namuose (nuotraukos, papildyta 15.55 val.)

Estijos gelbėjimo (civilinės saugos) departamentas prašo šiaurinių šalies rajonų gyventojų dėl pūgos likti namuose.
Pūga
Pūga / „Scanpix“ nuotr.

Estijos šiaurinių rajonų gyventojams gelbėtojai rekomenduoja dėl pūgos nevažiuoti į darbą. Jie tikisi ir darbdavių supratimo: keliai užpustyti, miesto transportas stringa.

Estijos kelininkai praneša, kad pagrindinius šalies kelius valyti jiems sekasi sunkiai, gamtos šėlsmas labai apsunkina darbą.

Gelbėtojai per masinės informacijos priemones ramina gyventojus ir prašo nepanikuoti, jeigu dėl iškritusio didžiulio sniego kiekio jie negalėtų pajudėti iš namų.

Meteorologai taip pat ramina, kad pūga pradės rimti po pietų. Tik Virumos rajone ir Estijos šiaurės rytuose stichija siautės gerokai ilgiau. Sinoptikai ramina, kad iškentėti parą trunkančią pūgą nėra sunku, svarbu laikytis elementarių saugumo taisyklių. Gyventojams primenama prieš dvejus metus lapkritį tris paras siautėjusi pūga, kuriai dabartinė sniego audra Monika dar neprilygsta.

Policija prašo vengti naudotis asmeniniu transportu, jei jau gyventojai bando kur nors keliauti. Taip pat pabrėžiama, kad dėl riboto matomumo kiekvienas vairuotojas privalo padaryti viską, kad būtų matomas ir per pūgą.

Sutrikimai dėl pūgos

Estijos pašto atstovai praneša, kad dėl sudėtingų oro sąlygų sutriko įmonės darbas, siuntos vėluoja. „Estonian Air“ taip pat dėl pūgos atšaukė skrydžius į Londoną ir Kopenhagą. Kiti reisai vėluoja kelias valandas. Taline miesto transportas važiuoja visiškai laisvu grafiku. 

Papildyta 10.55 val. Sniego pūga Estijoje nerimsta. Gelbėtojai praneša, kad sniego stichija nelaisvėje įkalino šimtus gyventojų kaimo vietovėse. Gelbėtojai bando iki jų „prisikasti“ ir evakuoja į Viru–Nigula sporto centrą. Pasiekti atskirtus nuo civilizacijos žmones labai sunku, nes kai kurie rajoniniai keliai visai nepravažiuojami.

Virumaa apylinkėse iš sniego nelaisvės gelbėtojai vaduoja ir automobilius, autobusus.

Kelyje Talinas–Narva kai kuriose atkarpose eismas visiškai paralyžiuotas.

Papildyta 15.55 val. Kaip praneša postimees.ee, Ida-Virumaa rajone beui kelyje Talinas-Narva 15 km ruože sniego nelaisvėje gyvena apie 600 žmonių. Kamštyje užstrigę lengvieji automobiliai ir autobusai. Estijos kariuomenė jau pradėjo evakuaciją. Karinės pajėgos pasitektos į pagalbą ir Talino gatvėms valyti.

15min.lt orų prognozę rasite čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius