Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Purvini Rusijos pinigai Jungtinėje Karalystėje šipina galimų sankcijų ginklą

Į Londoną plūstantys nešvarūs Rusijos pinigai kelia grėsmę nacionaliniam saugumui ir gali sumažinti Vakarų sankcijų, kuriomis grasinama Maskvai, jei ši įsiveržtų į Ukrainą, poveikį, penktadienį perspėjo pareigūnai ir kovos su korupcija prievaizdas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Maskvai grasinant įsiveržti į Ukrainą, Rusijos pinigai vis dar nuodija mūsų krantus“, – finansų dienraštyje „CityAM“ rašo Bendruomenių Rūmų užsienio reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Tomas Tugendhatas.

Santykiai tarp Rusijos ir Vakarų pasiekė žemiausią lygį nuo Šaltojo karo laikų, Kremliui sutelkus šimtatūkstantines pajėgas prie Ukrainos sienų.

„Kadangi 100 tūkst. Rusijos karių susitelkę pasienyje, lengva susikoncentruoti tik į juos. Tačiau grasina ne tik tankai, bet ir grynieji pinigai“, – rašė T.Tugendhatas.

„Pinigai, paslėpti sąskaitose ir nekilnojamame turte, yra naudojami siekiant pakenkti Jungtinės Karalystės ir britų saugumui“, – pridūrė jis.

T. Tugendhatas ketvirtadienį BBC iš Bosnijos ir Hercegovinos sakė, kad JK tenka ypatinga atsakomybė dabartinėje priešpriešoje dėl jos pagrindinio vaidmens, plaunant pinigus iš viso pasaulio.

„Nestabilumas“

„Daug nešvarių pinigų, kurie, deja, sukelia nestabilumą – tiek čia, Bosnijoje, tiek Ukrainoje, ir, žinoma, Rusijoje – teka per mūsų rinkas Londone“, – sakė politikas.

„Deja, tai yra sritis, kuri turi per daug bendro su mumis, ir to negalime ignoruoti“, – teigė jis.

Britų valdžia reguliariai kaltinama užmerkiant akis į oligarchų grynuosius pinigus, įplaukiančius į Londoną ir jo finansų centrą Sityje, kuris dėl to yra pramintas Londongradu.

Didelė dalis pinigų investuojama ir išplaunama perkant nekilnojamąjį turtą brangesniuose Londono rajonuose.

Kovos su korupcija priežiūros organizacija „Transparency International“ naujienų agentūrai AFP nurodė, kad korupcija arba ryšiais su Kremliumi įtariamiems rusams Britanijoje priklauso maždaug 1,5 mlrd. svarų sterlingų (1,8 mlrd. eurų) vertės nekilnojamojo turto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius