Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Purvo nuošliaužos ir potvyniai Pietų Korėjoje pasiglemžė mažiausiai 30 gyvybių

Kelias dienas trukusio smarkaus lietaus sukeltos purvo nuošliaužos ir potvyniai Pietų Korėjoje pasiglemžė mažiausiai trisdešimties žmonių gyvybes, o 12 žmonių vis dar laikomi dingusiais be žinios, sekmadienį pranešė pareigūnai ir perspėjo, kad laukiama didesnių liūčių.
Potvynis Pietų Korėjoje
Potvynis Pietų Korėjoje / „Scanpix“ nuotr.

Nuo mėnesio pradžios trunkančios smarkios liūtys pridarė žalos visoje šalyje, tačiau beveik pusę aukų stichija nusinešė per pastarąsias tris dienas, skelbia Vidaus reikalų ir saugumo ministerija.

Nuo praėjusio penktadienio daugiau nei 3700 žmonių buvo priversti palikti savo namus labiausiai nuo potvynių nukentėjusiame pietiniame regione.

Taip pat per šį mėnesį iš savo namų visoje šalyje buvo evakuota beveik 6 tūkst. žmonių, o maždaug 4600 žmonių teko apsistoti laikinose prieglaudose.

Šiuo metu perspėjimai dėl purvo nuošliaužų galioja 24-iuose regionuose. Nuo rugpjūčio pradžios šalyje užfiksuotos mažiausiai 667 nuošliaužos.

Prognozuojama, kad smarkios liūtys pridarys dar daugiau žalos potvynių paveiktuose rajonuose, nes pirmadienį pietinį šalies rajoną turėtų pasiekti jau penktasis šio sezono taifūnas – Jangmi, perspėjo Pietų Korėjos meteorologijos administracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius