Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusė vokiečių norėtų, kad A.Merkel pasitrauktų iš kanclerės pareigų

Beveik pusė vokiečių nenorėtų, kad Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) lyderė Angela Merkel, kuriai sunkiai sekasi suformuoti valdančiąją koaliciją, dar vieną kadenciją užimtų kanclerio postą, rašo „Bild“.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Scanpix“/AP nuotr.

„YouGov“ ir DPA surengta apklausa parodė, kad 47 proc. vokiečių norėtų, jog A.Merkel neužbaigtų ketvirtosios savo kadencijos kanclerio poste – kitaip tariant, vyriausybei nevadovautų iki 2021 metų.

Dar 36 proc. teigė norintys matyti A.Merkel ministrų kabineto vadove visus ketverius metus.

Vokietijos įstatymai leidžia A.Merkel toliau likti kanclere, nors po rugsėjo rinkimų dar nėra suformuota nauja valdančioji koalicija. Tačiau ją vis tiek turi nominuoti Vokietijos prezidentas ir patvirtinti Bundestagas.

Tokie apklausos rezultatai liudija, kad A.Merkel populiarumas smunka. Dar spalį 44 proc. respondentų pasisakė už tolesnį jos darbą ir tik 36 proc. norėjo, kad A.Merkel pasitrauktų.

A.Merkel ir jos CDU laimėjo visuotinius rinkimus rugsėjį, tačiau neteko rekordiškai daug paramos, o kelias savaites vykusios derybos dėl koalicijos su liberalia Laisvųjų demokratų partija ir žaliaisiais žlugo.

Už savaitės CDU pradės žvalgybines diskusijas dėl galimos koalicijos su Socialdemokratų partija – įmanoma, kad Vokietiją toliau valdys tokia didžioji koalicija, tik, žinoma, komandinio darbo sąlygos jau būtų kitokios.

Jei žlugs ir šios derybos, beveik neabejojama, kad Vokietijoje turės būti rengiami nauji parlamento rinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius