-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pusnuogės „Femen“ aktyvistės Paryžiuje: „Heil Le Pen“

Trys krūtines apnuoginusios judėjimo „Femen“ aktyvistės, demonstruodamos nacių pasisveikinimą, penktadienį Paryžiuje per Tarptautinei darbo dienai skirtą renginį sutrikdė Prancūzijos ultradešiniųjų lyderės Marine Le Pen kalbą, kurioje ji griežtai užsipuolė savo politinius varžovus.
„Femen“ aktyvistės Paryžiuje
„Femen“ aktyvistės Paryžiuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po vietos rinkimų, kuriuose jos euroskeptiškas „Nacionalinis frontas“ (FN) sustiprino savo pozicijas daugelyje Prancūzijos regionų, M.Le Pen stengiasi toliau kurstyti visuomenės nepasitenkinimą socialisto prezidento Francois Hollande'o ekonomine politika ir didėjančiu nedarbu.

Trys „Femen“ aktyvistės, ant kurių apnuogintų krūtų buvo užrašyti šūkiai „Heil Le Pen“ ir „Sustabdykit fašizmą“, pradėjo skanduoti prieš FN nukreiptus šūkius iš gretimo pastato balkono

Savo kalboje ji kritikavo F.Hollande'ą ir buvusį prezidentą Nicolas Sarkozy, kuris pastaruoju metu mėgina iš naujo sutelkti savo centro dešiniąją Sąjungą už liaudies judėjimą (UMP), artėjant 2017 metais vyksiantiems valstybės vadovo rinkimams.

„Jie leido masinei imigracijai įsitvirtinti Prancūzijoje. Jie ištraukė islamo fundamentalistų granatos kaištį, – sakė M.Le Pen. – Mes esame teisūs visais klausimais.“

Tačiau dar prieš FN lyderei pradedant kalbą šimtų šalininkų akivaizdoje Paryžiaus centre, ji patyrė du apmaudžius akibrokštus.

M.Le Pen tėvas Jeanas-Marie Le Penas, kuris yra FN įkūrėjas ir dažnai pasisako per šį kasmetinį renginį, netikėtai žengė į tribūną ir buvo sutiktas džiaugsmingais šūksniais, nors partija prieš jį ėmėsi drausminės procedūros dėl prieštaringai vertinamų komentarų apie Antrojo pasaulinio karo įvykius.

86 metų buvęs oro desantininkas pasitraukė iš scenos netaręs nė žodžio ir nelaukė savo dukros kalbos.

Keliomis minutėmis vėliau trys „Femen“ aktyvistės, ant kurių apnuogintų krūtų buvo užrašyti šūkiai „Heil Le Pen“ ir „Sustabdykit fašizmą“, pradėjo skanduoti prieš FN nukreiptus šūkius iš gretimo pastato balkono, o minia jas nušvilpė.

„Daugybė staigmenų šią Gegužės 1-ąją, – ištarė pastebimai sutrikusi M.Le Pen. – Išties paradoksas, kai vadini save feministe ir mėgini sutrikdyti Joanos Arkietės atminimą“.

FN šalininkai anksčiau padėjo vainiką prie tos XV a. prancūzų nacionalinės didvyrės statulos. Prancūzijos ultradešinieji yra uzurpavę Jeanne d'Arc kaip nacionalistinį simbolį.

Po maždaug 10 minučių keturi Nacionalinio fronto apsaugininkai sučiupo „Femen“ protestuotojas, kurio vėliau buvo suimtos policijos.

„Jos bus priversto apsirengti“, – pažymėjo M.Le Pen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius